34 resultaten voor ''

Nog 5.000 AED's nodig

Om heel Nederland hartveiliger te maken zijn er nog zo'n 5.000 AED's nodig. De VriendenLoterij start vanaf 10 februari een campagne om deze AED’s te werven.

Maak jouw buurt hartveiliger met een AED

Een AED is onmisbaar bij een hartstilstand. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de kans op overleven. Heeft jouw buurt al een AED?

Nog 5.000 AED's nodig

Voor een dekkend netwerk nog ruim 5.000 AED’s extra nodig in Nederland. Kom daarom in actie en zamel samen met je buren geld in voor een BuurtAED. Samen kunnen we levens redden.

130 kilometer hartveilige kust van Hoek tot Helder

Deze zomer hangen 15 gemeenten AED’s langs de kustlijn om het strand veiliger te maken. In totaal worden er 64 AED's geplaatst. Gemeente Katwijk beet de spits af op 5 juni.

Steeds vaker snelle hulp bij hartstilstand

Het aantal AED’s en burgerhulpverleners in Nederland blijft groeien. Op dit moment staan 225.000 Nederlanders aangemeld als burgerhulpverlener.

Miljoen euro opgehaald voor AED's in de buurt

Buurtbewoners in heel Nederland hebben samen al 1 miljoen euro opgehaald voor AED’s bij hun in de buurt. Lees meer.

1000e BuurtAED-actie van start

In Rotterdam is afgelopen week de 1000e BuurtAED-actie van Nederland van start gegaan. Op BuurtAED.nl zamelen buurten van Nederland samen geld in voor een eigen AED.

Veel Nederlanders weten niet waar de dichtstbijzijnde AED hangt

34% van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. De kennis en de beschikbaarheid van AED’s is nog steeds onvoldoende, zo blijkt uit een peiling van de Hartstichting.

Nu landelijk één oproepsysteem voor reanimatie

Vanaf vandaag is er één landelijk oproepsysteem voor reanimatie: HartslagNu. Burgerhulpverleners kunnen nu overal in Nederland een oproep krijgen bij een hartstilstand.

Ambassadeur Lieke Martens zet zich in voor meer AED's in Nederland

Voetbalster Lieke Martens heeft zich als ambassadeur aan de Hartstichting verbonden. Zij focust zich op meer AED’s op sportvelden.