32 resultaten voor ''

130 kilometer hartveilige kust van Hoek tot Helder

Deze zomer hangen 15 gemeenten AED’s langs de kustlijn om het strand veiliger te maken. In totaal worden er 64 AED's geplaatst. Gemeente Katwijk beet de spits af op 5 juni.

Steeds vaker snelle hulp bij hartstilstand

Het aantal AED’s en burgerhulpverleners in Nederland blijft groeien. Op dit moment staan 225.000 Nederlanders aangemeld als burgerhulpverlener.

Miljoen euro opgehaald voor AED's in de buurt

Buurtbewoners in heel Nederland hebben samen al 1 miljoen euro opgehaald voor AED’s bij hun in de buurt. Lees meer.

1000e BuurtAED-actie van start

In Rotterdam is afgelopen week de 1000e BuurtAED-actie van Nederland van start gegaan. Op BuurtAED.nl zamelen buurten van Nederland samen geld in voor een eigen AED.

Veel Nederlanders weten niet waar de dichtstbijzijnde AED hangt

34% van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. De kennis en de beschikbaarheid van AED’s is nog steeds onvoldoende, zo blijkt uit een peiling van de Hartstichting.

Nu landelijk één oproepsysteem voor reanimatie

Vanaf vandaag is er één landelijk oproepsysteem voor reanimatie: HartslagNu. Burgerhulpverleners kunnen nu overal in Nederland een oproep krijgen bij een hartstilstand.

Strandfestival ZAND in Almere dit jaar hartverantwoord

Het Strandfestival ZAND op 25 augustus is het allereerste hartverantwoorde festival van Nederland. Het hele terrein voldoet aan de eisen om bij een hartstilstand binnen 6 minuten te kunnen handelen.

Ambassadeur Lieke Martens zet zich in voor meer AED's in Nederland

Voetbalster Lieke Martens heeft zich als ambassadeur aan de Hartstichting verbonden. Zij focust zich op meer AED’s op sportvelden.

Nieuwe ambassadeurs in actie tijdens collecteweek

Dit jaar geven 8 ambassadeurs de online aftrap voor de collecteweek. Net zoals de 50.000 collectanten halen zij in in de collecteweek geld op voor meer openbare AED’s in Nederland.

Onderzoek AMC: oproepsysteem reanimatie werkt

Promotieonderzoek van Jolande Zijlstra (AMC) laat zien dat het inzetten van burgerhulpverleners bij een reanimatie buiten het ziekenhuis werkt.