82 resultaten voor ''

Overlevingskans hartstilstand thuis 50% hoger dankzij inzet burgerhulpverleners

Dankzij de inzet van burgerhulpverleners overleven meer mensen thuis een hartstilstand. Dit toonden wetenschappers van Amsterdam UMC voor het eerst aan in een langdurig onderzoek in Noord-Holland Noord. Doordat de meldkamers ook burgerhulpverleners opriepen, steeg de overlevingskans bij een hartstilstand thuis van 26% naar 39%.

Mijlpaal bereikt: in heel Nederland binnen 6 minuten reanimeren

In heel Nederland kan nu binnen 6 minuten worden gestart met reanimatie bij een hartstilstand. Een enorme mijlpaal waar duizenden levens per jaar mee worden gered.

René van Winkelen

"Als iemand hier op het bedrijf iets overkomt, willen we snel kunnen handelen"

Rotterdam krijgt AED’s van Hartstichting

De Hartstichting hangt op 55 plaatsen in Rotterdam AED’s op. Met een AED kan het leven van mensen met een hartstilstand gered worden. Doel is de hartveiligheid in Rotterdam te verbeteren.

Alle  treinstations krijgen een AED

Alle treinstations krijgen een AED

ProRail en NS zijn gestart met het plaatsen van 715 AED’s op stations in het hele land.

1,9 miljoen euro voor onderzoek naar smartwatches die hartstilstand herkennen en 112 alarmeren

De Hartstichting investeert samen met een Britse en Duitse organisatie in drie nieuwe onderzoeken naar hart- en vaatziekten. Lees om welke onderzoeken het gaat.

AED's bij alle treinstations in 2021

Op alle treinstations in Nederland wordt in 2021 een AED geplaatst en aangemeld bij het reanimatieoproepsysteem HartslagNu. Geweldig nieuws voor een hartveilig Nederland.

1500e BuurtAED opgehangen

Al 1500 buurten in Nederland hebben gezamenlijk een AED aangeschaft. De 1500e BuurtAED werd deze week in Houten geïnstalleerd. Lees het bericht.

Buurten zonder AED in kaart gebracht

Op 1775 plekken na, heeft Nederland een dekkend AED-netwerk. De Hartstichting en HartslagNu hebben in kaart gebracht waar de laatste AED-loze zones zich bevinden.

Hartstichting positief over sluiting AED-databank van Rode Kruis

De Hartstichting is blij met het besluit van het Rode Kruis om hun AED-database te stoppen. Dit zorgt voor meer duidelijkheid.