54 resultaten voor ''

Beter inzicht in hartfalen bij zwangere vrouwen

Vrouwen die rond hun zwangerschap hartfalen krijgen, hebben een probleem met de vetstofwisseling in het hart. Dat toonde promovendus Martijn Hoes aan. Lees het nieuwsbericht.

Hackaton naar beter opsporen hartproblemen succesvol

Samen op zoek naar een oplossing om ernstige hart- en vaatziekten beter op te sporen. Dit was het doel van de hackaton die plaatsvond van 21 tot 25 januari.

Peiling: 2 op de 5 vrouwen negeert vage klachten bij een hartinfarct

Vrouwen hebben vaak vagere klachten bij een hartinfarct dan mannen. 2 op de 5 vrouwen negeert deze signalen, zo blijkt uit een peiling.

Nieuw onderzoek naar het vrouwenhart

De Hartstichting financiert nieuw onderzoek naar het vrouwenhart. Het gaat om een speciale vorm hartfalen die vaker voorkomt bij vrouwen.

Zorg voor het vrouwenhart moet beter

Vrouwen hebben vaak vagere hartklachten dan mannen. Er zijn specifiekere tests nodig om hartziekten op te sporen.

Onderzoek brengt kennis over hart- en vaatziekten bij vrouwen in kaart

De Hartstichting stelt als eerste gezondheidsfonds extra geld beschikbaar voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Nieuwe onderzoeken naar kennis over vrouwenhart

De Hartstichting investeert in 5 nieuwe onderzoeken naar meer kennis over hart- en vaatziekten bij vrouwen.

De Vrouwenhart Quiz

Wat weet jij over het vrouwenhart? Test je kennis met deze quiz!

Betere risicotest nodig voor vrouwen

Vrouwen die zwangerschapsvergiftiging hebben gehad, hebben daarna vaker kalk in hun bloedvaten dan andere vrouwen. Lees meer over het onderzoek van Gerbrand Zoet.

Hart- en vaatziekten voorkomen bij vrouwen na de overgang

Wat is de beste manier om hart- en vaatziekten bij vrouwen na de overgang te voorkomen? De Hartstichting subsidieert onderzoek om het uit te zoeken.