58 resultaten voor ''

Mogelijk lagere dosis medicijnen voor vrouwen met hartfalen

Onderzoek van het UMCG toont aan dat vrouwen met hartfalen een lagere dosis medicijnen nodig hebben. Lees het nieuwsbericht.

Man-vrouwverschillen en de toekomst van hart- en vaatziektenzorg

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten. Wat heeft dat opgeleverd? Daarover spraken professionals en ervaringsdeskundigen tijdens een door ZonMw georganiseerde bijeenkomst.

Beter inzicht in hartfalen bij zwangere vrouwen

Vrouwen die rond hun zwangerschap hartfalen krijgen, hebben een probleem met de vetstofwisseling in het hart. Dat toonde promovendus Martijn Hoes aan. Lees het nieuwsbericht.

Hackaton naar beter opsporen hartproblemen succesvol

Samen op zoek naar een oplossing om ernstige hart- en vaatziekten beter op te sporen. Dit was het doel van de hackaton die plaatsvond van 21 tot 25 januari.

Peiling: 2 op de 5 vrouwen negeert vage klachten bij een hartinfarct

Vrouwen hebben vaak vagere klachten bij een hartinfarct dan mannen. 2 op de 5 vrouwen negeert deze signalen, zo blijkt uit een peiling.

Nieuw onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen

De Hartstichting financiert nieuw onderzoek naar een speciale vorm van hartfalen die vaker voorkomt bij vrouwen.

Zorg voor vrouwen met hartziekten moet beter

Vrouwen hebben vaak vagere hartklachten dan mannen. Er zijn specifiekere tests nodig om hartziekten op te sporen.

Onderzoek brengt kennis over hart- en vaatziekten bij vrouwen in kaart

De Hartstichting stelt als eerste gezondheidsfonds extra geld beschikbaar voor onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Nieuwe onderzoeken naar hart- en vaatziekten bij vrouwen

De Hartstichting investeert in 5 nieuwe onderzoeken naar meer kennis over hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Vrouwen en hart- en vaatziekten

Er zijn duidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen in het ontstaan van hart- en vaatziekten. Ook de symptomen zijn soms anders.