25 resultaten voor ''

Fabel over hoesten bij hartstilstand en hartinfarct

Hoesten helpt niet om een hartinfarct of een hartstilstand te voorkomen. Bekijk wat je wel kunt doen bij een hartinfarct of hartstilstand.

Hersenschade na een hartstilstand herstellen

Zuurstoftekort door een hartstilstand kan de hersenen beschadigen. Dr. Jeannette Hofmeijer gaat onderzoeken hoe deze hersenschade te herstellen is.

Kwaliteit van leven na reanimatie

Kwaliteit van leven na een reanimatie is meestal goed. Dit komt onder andere door inzet van een AED. Dit blijkt uit onderzoek naar reanimatie in Nederland.

Verschil hartinfarct, hartstilstand en hartfalen

Weet jij het verschil tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen? Lees meer over deze aandoeningen.

Inge

“Ineens was Koert er niet meer: mijn geweldige man en superpapa”

Hartstilstanden voorspellen én voorkomen

Prof. dr. Arthur Wilde en prof. dr. Marc Vos werken met hun team aan oplossingen om hartstilstanden te voorspellen én voorkomen. De Hartstichting steunt hun onderzoek met € 3 miljoen.

Toon

Toon Hermsen: jarenlange inzet om meer levens te redden bij een hartstilstand.

Smartwatches die een hartstilstand herkennen en de meldkamer alarmeren

Smartwatches die een hartstilstand kunnen signaleren én snel hulpdiensten kunnen inschakelen. Daaraan werken wetenschappers met steun van de Hartstichting.

Arnold

“Toen ik de oproep kreeg voor een reanimatie wist ik nog niet dat het om mijn broer ging”

Dr. Ruud Koster

“Bij een hartstilstand op straat is de overlevingskans nu veel groter dan 20 jaar geleden”