34 resultaten voor ''

Broodje Indiase kip

Maak eens deze heerlijke broodjes met Indiase kipt. Lekker als hoofd- en lunchgerecht!

Voeding aangevuld met ketonen verbetert werking ziek hart

Een voeding met veel ketonen verbetert de pompkracht van een ziek hart. Ze zorgen ervoor dat het hart niet verder verslechtert bij hartfalen. Deze ontdekking deden Groningse en Amerikaanse onderzoekers, met steun van de Hartstichting.

Voorspellen ernst hartspierziekte stap dichterbij

Artsen kunnen de ernst van deze ziekten in de toekomst beter voorspellen door te screenen op veelvoorkomende variaties in het DNA. Dit blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC, gesteund door de Hartstichting.

Antioxidanten verkleinen je kans op een hartinfarct niet

Antioxidanten, zoals vitamine A en E, verkleinen het risico op een hartinfarct niet. Dat blijkt uit een onderzoek bij 900.000 deelnemers. De Hartstichting steunde deze studie.

Carolien Martens:

"Je zou in supermarkten sneller willen zien welke producten gezond zijn."

Koffie: gezond voor je hart?

Als je koffie met mate drinkt, geeft dit minder kans op hartziekten, beroerte en diabetes. Maar ook de manier waarop de koffie gezet wordt speelt een belangrijke rol.

Alcohol en suikers uit frisdrank maken lever vetter

Hoe meer groente en fruit je eet, hoe minder vet je lichaam opslaat. En hoe meer suikers je uit alcohol en frisdrank tot je neemt, hoe vetter je lever. Dat blijkt uit onderzoek van Esther Winters-van Eekelen.

Broodje gegrilde kipfilet

Maak als hoofdgerecht eens deze heerlijke broodjes met gegrilde kipfilet. Natuurlijk ook lekker als lunchgerecht!

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Betere afspraken nodig over het gezonder maken van voedingsmiddelen

De Hartstichting bood vandaag een petitie aan in de Tweede Kamer. Zij vindt dat de Voedingsindustrie en het ministerie van VWS te kleine stappen zetten om voedingsmiddelen gezonder te maken.