70 resultaten voor ''

Activeer je bruine vet: gezond voor je hart!

Kou zorgt er voor dat je bruine vetcellen uit hun slaapstand komen. Dit is goed voor je hart. Lees waarom dat zo is.

7 oefeningen om thuis te sporten

Wil je in huis sportief bezig zijn? Met de oefeningen van Sportzorg kun je thuis al je spieren trainen.

Meedoen aan onderzoek: aanpassen leefstijl na hartproblemen

Onderzoekers willen weten of mensen meer open staan voor gezond leven nadat ze een hartinfarct hebben gehad of in het ziekenhuis behandeld zijn voor hart- of vaatproblemen. Doe mee met dit onderzoek.

Op wintersport? Goed voor je hart!

Onderzoek van het Instituut van Sportwetenschappen aan de universiteit van Innsbruck toont aan dat skiën kan bijdragen aan gezond ouder worden. Ook kou kan een gunstig effect hebben op je gezondheid.

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Hartleeftijd helpt voor beter begrip gezondheidsrisico

Hartstichting heeft een tool ontwikkeld om het risico op hart- en vaatziekten te berekenen. De Hartleeftijd helpt mensen te begrijpen hoe groot hun risico is op hart- en vaatziekten.

Stevinpremie voor internationaal topwetenschapper Andrea Evers

'Hartstichting-onderzoeker' Andrea Evers won vandaag de NWO-Stevinpremie, één van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap.

Betere afspraken nodig over het gezonder maken van voedingsmiddelen

De Hartstichting bood vandaag een petitie aan in de Tweede Kamer. Zij vindt dat de Voedingsindustrie en het ministerie van VWS te kleine stappen zetten om voedingsmiddelen gezonder te maken.

Afvallen door een goed eet- en beweegplan

Wij geven je graag tips om af te vallen en op gewicht te blijven. Maak vandaag nog een eet- en beweegplan en ga voor een gezond gewicht.

Te kleine stappen in zout- en suikervermindering

Het RIVM constateert dat er nog steeds teveel suiker en zout in voeding zit. De overheid zou stappen moeten nemen op het gebied van productverbetering.