62 resultaten voor ''

Afvallen door een goed eet- en beweegplan

Wij geven je graag tips om af te vallen en op gewicht te blijven. Maak vandaag nog een eet- en beweegplan en ga voor een gezond gewicht.

Te kleine stappen in zout- en suikervermindering

Het RIVM constateert dat er nog steeds teveel suiker en zout in voeding zit. De overheid zou stappen moeten nemen op het gebied van productverbetering.

Hartstichting en KNVB zetten in om kinderen meer te laten bewegen

Op het Speel je Fit YouTube-kanaal brengen 9 ambassadeurs kinderen met leuke oefeningen in beweging.

Stevigere aanpak nodig voor minder zout, verzadigd vet en suiker in voeding

Er is een stevigere aanpak nodig om voedingsmiddelen gezonder te maken, concluderen meerdere organisaties.

Nieuw systeem voor kleurcodes op etiketten

Vandaag maakten 6 voedingsfabrikanten bekend dat zij een kleurcodering willen toepassen op de verpakkingen van voeding.

€ 7,5 miljoen voor onderzoek naar gezonde leefstijl

De Hartstichting investeert samen met ZonMw € 7,5 miljoen in onderzoek naar gezond leven.

Ruim € 2,5 miljoen voor onderzoek naar beter behandelen hartfalen

Nederlandse onderzoekers hebben ruim € 2,5 miljoen subsidie gekregen voor onderzoek naar een betere behandeling van hartfalen.

Blog: stop met kindermarketing ongezonde voeding

Oproep aan leveranciers van voedingsmiddelen: stop met kindermarketing van ongezonde voedingsmiddelen.

Nederland schiet tekort in regelgeving kindermarketing

Onderzoek bij leveranciers toont aan dat strengere regels nodig zijn.

Vetten

Verzadigde vetten zijn minder goed voor je dan onverzadigde vetten. Vervang verzadigd vet door onverzadigd vet. Zo neemt de kans op hart- en vaatziekten af.