254 resultaten voor ''

Nieuw: Kickstarter patiëntenparticipatie bij onderzoek

Kickstarter is een nieuwe website waar onderzoekers terecht kunnen voor patiëntenparticipatie in onderzoek. Lees hoe het werkt.

Mogelijk lagere dosis medicijnen voor vrouwen met hartfalen

Onderzoek van het UMCG toont aan dat vrouwen met hartfalen een lagere dosis medicijnen nodig hebben. Lees het nieuwsbericht.

Dekkerbeurzen voor 10 getalenteerde wetenschappers

Tien talentvolle onderzoekers kregen in juli een Dekkerbeurs voor vernieuwend onderzoek. In totaal investeert de Hartstichting hier 3,7 miljoen euro in.

Dementie en hart- en vaatziekten samen aanpakken

Bij hart- en vaatpatiënten moet meer aandacht komen voor problemen met het geheugen. En andersom. Lees waarom onderzoekers dit concluderen in het nieuwsbericht.

Man-vrouwverschillen en de toekomst van hart- en vaatziektenzorg

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten. Wat heeft dat opgeleverd? Daarover spraken professionals en ervaringsdeskundigen tijdens een door ZonMw georganiseerde bijeenkomst.

Stevinpremie voor internationaal topwetenschapper Andrea Evers

'Hartstichting-onderzoeker' Andrea Evers won vandaag de NWO-Stevinpremie, één van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap.

Meer duidelijkheid risico’s beroerte op lange termijn

Ruim 1 op de 10 mensen die een beroerte krijgt, is jonger dan 50. Vanaf nu krijgen deze mensen beter zicht op hun overlevingskansen op lange termijn. Dit is het resultaat van een onderzoek gesteund door de Hartstichting

Snellere diagnoses stellen dankzij algoritme

Snellere diagnoses stellen dankzij een algoritme. Dit is mogelijk dankzij resultaten van de hackathon, die de Hartstichting samen met ABN Amro en het UMC Utrecht heeft georganiseerd.

Beter inzicht in hartfalen bij zwangere vrouwen

Vrouwen die rond hun zwangerschap hartfalen krijgen, hebben een probleem met de vetstofwisseling in het hart. Dat toonde promovendus Martijn Hoes aan. Lees het nieuwsbericht.

Hackaton naar beter opsporen hartproblemen succesvol

Samen op zoek naar een oplossing om ernstige hart- en vaatziekten beter op te sporen. Dit was het doel van de hackaton die plaatsvond van 21 tot 25 januari.