238 resultaten voor ''

Snellere diagnoses stellen dankzij algoritme

Snellere diagnoses stellen dankzij een algoritme. Dit is mogelijk dankzij resultaten van de hackathon, die de Hartstichting samen met ABN Amro en het UMC Utrecht heeft georganiseerd.

Beter inzicht in hartfalen bij zwangere vrouwen

Vrouwen die rond hun zwangerschap hartfalen krijgen, hebben een probleem met de vetstofwisseling in het hart. Dat toonde promovendus Martijn Hoes aan. Lees het nieuwsbericht.

Hackaton naar beter opsporen hartproblemen succesvol

Samen op zoek naar een oplossing om ernstige hart- en vaatziekten beter op te sporen. Dit was het doel van de hackaton die plaatsvond van 21 tot 25 januari.

Dekkerbeurzen voor 10 talentvolle onderzoekers

Op 23 januari kregen 10 getalenteerde wetenschappers een Dekkerbeurs van de Hartstichting. In totaal ontvingen zij bijna € 3 miljoen. Lees het nieuwsbericht.

Website U-Prevent voorspelt langer gezond leven door medicijnen op maat

Onderzoeker Jannick Dorresteijn ontwikkelde een interactieve website, U-Prevent. Deze voorspelt hoe mensen effectiever hart- en vaatziekten kunnen voorkomen door medicatie op maat.

Nieuw samenwerkingsverband DCVA voor hart- en vaatonderzoek

Dutch CardioVascular Alliance (DCVA) is een nieuw samenwerkingsverband van 12 organisaties, wetenschappers en zorgprofessionals op het gebied van hart- en vaatonderzoek.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek succesvol

Onderzoekers zijn erin geslaagd om voor 6 innovatieve onderzoeken voldoende geld op te halen via crowdfunding. Zij starten binnenkort met hun onderzoek. Lees het nieuwsbericht.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek van start

Talentvolle wetenschappers krijgen via de Hartstichting de kans om direct fondsen te werven voor hun innovatieve onderzoek. Lees het nieuwsbericht.

Onderzoek AMC: oproepsysteem reanimatie werkt

Promotieonderzoek van Jolande Zijlstra (AMC) laat zien dat het inzetten van burgerhulpverleners bij een reanimatie buiten het ziekenhuis werkt.

Zeer hoog cholesterol bij jonge vrouw vaak erfelijk

Een zeer hoog LDL-cholesterol bij jonge vrouwen komt vaak door een erfelijke aanleg. Dit ontdekten onderzoekers van het UMCG met steun van de Hartstichting.