234 resultaten voor ''

Prijs en presentatie in supermarkt heeft invloed op kopen gezondere producten

Hoe kun je mensen verleiden om vaker voor gezonde voeding in de supermarkt te kiezen? Dat onderzoeken wetenschappers met steun van de Hartstichting. Bekijk de tussentijdse resultaten.

Hartfalen beter behandelen

Wetenschappers werken aan een behandeling op maat bij hartfalen. En ze zoeken naar nieuwe behandelingen voor vormen die nu niet goed te behandelen zijn.

Hartfalen voorkomen en eerder opsporen

Hartfalen wordt vaak pas laat ontdekt. Het hart is dan al beschadigd. We investeren veel in onderzoek om hartfalen eerder te ontdekken of zelfs te voorkomen.

Zinzy

"Het zou fijn zijn als ze andere kinderen helemaal beter kunnen maken"

Voorkomen van hart- en herseninfarcten stap dichterbij

Voor het eerst hebben wetenschappers in detail in kaart gebracht welke cellen en eiwitten actief zijn bij slagaderverkalking. Hierdoor kunnen nieuwe medicijnen worden ontwikkeld. Lees meer over deze ontdekking.

1 op de 10 coronapatiënten krijgt hartproblemen tijdens ziekenhuisopname

Iets meer dan 1 op de 10 van de coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt hartproblemen. Dit blijkt uit een grote studie die de Hartstichting steunt.

Alcohol en suikers uit frisdrank maken lever vetter

Hoe meer groente en fruit je eet, hoe minder vet je lichaam opslaat. En hoe meer suikers je uit alcohol en frisdrank tot je neemt, hoe vetter je lever. Dat blijkt uit onderzoek van Esther Winters-van Eekelen.

Opsporing erfelijke aanleg ernstige hartziekten moet beter

Onnodig veel mensen krijgen nu hartproblemen. De opsporing van mensen met een aanleg voor erfelijke hartziekten moet beter. Dat zegt Peter van Tintelen die onderzoek doet naar erfelijke hartziekten.

Erfelijke hartziekten eerder opsporen

Met steun van de Hartstichting gaat een groot nieuw hartonderzoek van start. Hoe kunnen we erfelijke hartziekten eerder opsporen?

Groot onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen van start

De Hartstichting en Stichting Hartekind steken samen € 3 miljoen in nieuw groot onderzoek naar het eerder herkennen en beter behandelen van de gevolgen van aangeboren hartafwijkingen.