246 resultaten voor ''

Alcohol en suikers uit frisdrank maken lever vetter

Hoe meer groente en fruit je eet, hoe minder vet je lichaam opslaat. En hoe meer suikers je uit alcohol en frisdrank tot je neemt, hoe vetter je lever. Dat blijkt uit onderzoek van Esther Winters-van Eekelen.

Groot onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen van start

De Hartstichting en Stichting Hartekind steken samen € 3 miljoen in nieuw groot onderzoek naar het eerder herkennen en beter behandelen van de gevolgen van aangeboren hartafwijkingen.

Onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen

Lees hier meer over de steeds beter werkende behandelingen bij aangeboren hartafwijkingen.

Ziekte bij vrouwen te vaak onopgemerkt: nieuw onderzoek toegekend

Hart- en vaatziekten worden bij vrouwen nog te vaak over het hoofd gezien. De Hartstichting wil hier verandering in brengen en maakt onderzoek mogelijk.

Transgender mensen helpen in onderzoek naar hart- en vaatziekten

Hormonen lijken een rol te spelen bij verschillen tussen vrouwen en mannen op het gebied van hart- en vaatziekten. Onderzoek bij transgender mensen kan daar duidelijkheid over geven.

Nieuwe echo maakt hartfalen eerder zichtbaar

Wetenschappers hebben met steun van de Hartstichting een nieuwe techniek ontwikkeld voor snellere diagnose van hartfalen. Hiermee is te zien hoe stijf de hartspier is.

Hartstichting: nieuwe donorwet vergroot kansen voor hartpatiënten

Vanaf 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet van kracht. Heel belangrijk voor hartpatiënten, want met elk hart dat beschikbaar komt voor transplantatie is een leven te redden.

Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Activeer je bruine vet: gezond voor je hart!

Kou zorgt er voor dat je bruine vetcellen uit hun slaapstand komen. Dit is goed voor je hart. Lees waarom dat zo is.