259 resultaten voor ''

Hartstichting steekt 2,5 miljoen in innovaties voor betere en goedkopere zorg

Er is ruim 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor onderzoek naar nieuwe technologie tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening.

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek

5 onderzoekers hebben 8 weken de tijd om € 25.000 op te halen voor baanbrekend hartonderzoek. Elke euro wordt verdubbeld, maar allleen als de actie slaagt. Het is alles of niets. Lees meer.

Mogelijk lagere dosis medicijnen voor vrouwen met hartfalen

Onderzoek van het UMCG toont aan dat vrouwen met hartfalen een lagere dosis medicijnen nodig hebben. Lees het nieuwsbericht.

Dekkerbeurzen voor 10 getalenteerde wetenschappers

Tien talentvolle onderzoekers kregen in juli een Dekkerbeurs voor vernieuwend onderzoek. In totaal investeert de Hartstichting hier 3,7 miljoen euro in.

Dementie en hart- en vaatziekten samen aanpakken

Bij hart- en vaatpatiënten moet meer aandacht komen voor problemen met het geheugen. En andersom. Lees waarom onderzoekers dit concluderen in het nieuwsbericht.

Man-vrouwverschillen en de toekomst van hart- en vaatziektenzorg

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten. Wat heeft dat opgeleverd? Daarover spraken professionals en ervaringsdeskundigen tijdens een door ZonMw georganiseerde bijeenkomst.

Stevinpremie voor internationaal topwetenschapper Andrea Evers

'Hartstichting-onderzoeker' Andrea Evers won vandaag de NWO-Stevinpremie, één van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap.

Meer duidelijkheid risico’s beroerte op lange termijn

Ruim 1 op de 10 mensen die een beroerte krijgt, is jonger dan 50. Vanaf nu krijgen deze mensen beter zicht op hun overlevingskansen op lange termijn. Dit is het resultaat van een onderzoek gesteund door de Hartstichting

Snellere diagnoses stellen dankzij algoritme

Snellere diagnoses stellen dankzij een algoritme. Dit is mogelijk dankzij resultaten van de hackathon, die de Hartstichting samen met ABN Amro en het UMC Utrecht heeft georganiseerd.