247 resultaten voor ''

Website U-Prevent voorspelt langer gezond leven door medicijnen op maat

Onderzoeker Jannick Dorresteijn ontwikkelde een interactieve website, U-Prevent. Deze voorspelt hoe mensen effectiever hart- en vaatziekten kunnen voorkomen door medicatie op maat.

Nieuw samenwerkingsverband DCVA voor hart- en vaatonderzoek

Dutch CardioVascular Alliance (DCVA) is een nieuw samenwerkingsverband van 12 organisaties, wetenschappers en zorgprofessionals op het gebied van hart- en vaatonderzoek.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek succesvol

Onderzoekers zijn erin geslaagd om voor 6 innovatieve onderzoeken voldoende geld op te halen via crowdfunding. Zij starten binnenkort met hun onderzoek. Lees het nieuwsbericht.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek van start

Talentvolle wetenschappers krijgen via de Hartstichting de kans om direct fondsen te werven voor hun innovatieve onderzoek. Lees het nieuwsbericht.

Onderzoek AMC: oproepsysteem reanimatie werkt

Promotieonderzoek van Jolande Zijlstra (AMC) laat zien dat het inzetten van burgerhulpverleners bij een reanimatie buiten het ziekenhuis werkt.

Zeer hoog cholesterol bij jonge vrouw vaak erfelijk

Een zeer hoog LDL-cholesterol bij jonge vrouwen komt vaak door een erfelijke aanleg. Dit ontdekten onderzoekers van het UMCG met steun van de Hartstichting.

13 nieuwe Dekkerbeurzen uitgereikt aan talentvolle wetenschappers

In 2017 kregen 13 wetenschappers een persoonlijke beurs (Dekkerbeurs) voor vernieuwend onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Nieuw onderzoek naar het vrouwenhart

De Hartstichting financiert nieuw onderzoek naar het vrouwenhart. Het gaat om een speciale vorm hartfalen die vaker voorkomt bij vrouwen.

Flashmob-studie huisartsen naar eerder herkennen hartklachten

In de Huisarts HART Week vindt er een unieke flashmob-studie plaats naar het beter herkennen van hartklachten. Lees het nieuwsbericht.

Erfelijke hartziekten eerder opsporen

Peter van Tintelen doet met steun van de Hartstichting onderzoek naar het eerder opsporen van erfelijke hartspierziekten.