214 resultaten voor ''

13 topwetenschappers krijgen Dekkerbeurs

Op 22 januari 2020 hebben 13 toponderzoekers een Dekkerbeurs gekregen voor vernieuwend onderzoek. Lees wat zij gaan doen.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek

5 onderzoekers hebben in 8 weken tijd € 25.000 opgehaald voor baanbrekend hartonderzoek. Elke euro wordt verdubbeld door de Hartstichting. Lees meer.

Sterfte aan hart- en vaatziekten sterk gedaald

Vanaf 1980 is de sterfte door hart- en vaatziekten sterk gedaald. Dit blijkt uit cijfers die de Hartstichting vandaag bekend maakt.

Hartstichting steekt 2,5 miljoen in innovaties voor betere en goedkopere zorg

Er is ruim 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor onderzoek naar nieuwe technologie tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening.

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Mogelijk lagere dosis medicijnen voor vrouwen met hartfalen

Onderzoek van het UMCG toont aan dat vrouwen met hartfalen een lagere dosis medicijnen nodig hebben. Lees het nieuwsbericht.

Dekkerbeurzen voor 10 getalenteerde wetenschappers

Tien talentvolle onderzoekers kregen in juli een Dekkerbeurs voor vernieuwend onderzoek. In totaal investeert de Hartstichting hier 3,7 miljoen euro in.

Dementie en hart- en vaatziekten samen aanpakken

Bij hart- en vaatpatiënten moet meer aandacht komen voor problemen met het geheugen. En andersom. Lees waarom onderzoekers dit concluderen in het nieuwsbericht.

Man-vrouwverschillen en de toekomst van hart- en vaatziektenzorg

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten. Wat heeft dat opgeleverd? Daarover spraken professionals en ervaringsdeskundigen tijdens een door ZonMw georganiseerde bijeenkomst.

Stevinpremie voor internationaal topwetenschapper Andrea Evers

'Hartstichting-onderzoeker' Andrea Evers won vandaag de NWO-Stevinpremie, één van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap.