232 resultaten voor ''

Ernst van erfelijke hartspierziekten voorspellen

Hoe weet je of iemand met erfelijke aanleg voor hartspierziekte deze ziekte inderdaad krijgt? Of hoe ernstig het wordt? Met dit onderzoek willen wetenschappers dit beter voorspellen.

Voeding aangevuld met ketonen verbetert werking ziek hart

Een voeding met veel ketonen verbetert de pompkracht van een ziek hart. Ze zorgen ervoor dat het hart niet verder verslechtert bij hartfalen. Deze ontdekking deden Groningse en Amerikaanse onderzoekers, met steun van de Hartstichting.

Voorspellen ernst hartspierziekte stap dichterbij

Artsen kunnen de ernst van deze ziekten in de toekomst beter voorspellen door te screenen op veelvoorkomende variaties in het DNA. Dit blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC, gesteund door de Hartstichting.

Antioxidanten verkleinen je kans op een hartinfarct niet

Antioxidanten, zoals vitamine A en E, verkleinen het risico op een hartinfarct niet. Dat blijkt uit een onderzoek bij 900.000 deelnemers. De Hartstichting steunde deze studie.

Nieuw onderzoek naar corona-zorg door huisarts

De Hartstichting steekt extra geld in nader onderzoek naar mensen die corona krijgen, maar niet in het ziekenhuis liggen. Het doel is dat patiënten die plotseling achteruit gaan, eerder de juiste zorg krijgen.

Hartonderzoek bij topsporters met corona van start

Er is een unieke studie van start gegaan naar de gevolgen van corona voor het sportershart. Uit de studie moet blijken welke schade en hartklachten corona kan veroorzaken.

Grote investering in nieuw medicijn tegen beroerte

Het bedrijf TargED Biopharmaceuticals gaat een mogelijk nieuw medicijn tegen herseninfarcten verder testen en ontwikkelen. Het bedrijf krijgt geld van o.a. het FIRST-fonds. Dit is mede opgericht door de Hartstichting.

Prijs en presentatie in supermarkt heeft invloed op kopen gezondere producten

Hoe kun je mensen verleiden om vaker voor gezonde voeding in de supermarkt te kiezen? Dat onderzoeken wetenschappers met steun van de Hartstichting. Bekijk de tussentijdse resultaten.

Hartfalen beter behandelen

Wetenschappers werken aan een behandeling op maat bij hartfalen. En ze zoeken naar nieuwe behandelingen voor vormen die nu niet goed te behandelen zijn.

Hartfalen voorkomen en eerder opsporen

Hartfalen wordt vaak pas laat ontdekt. Het hart is dan al beschadigd. We investeren veel in onderzoek om hartfalen eerder te ontdekken of zelfs te voorkomen.