239 resultaten voor ''

Bruin vet activeren met een veelgebruikt medicijn

Bruin vet kan energie omzetten in warmte. Is deze kennis te gebruiken in de aanpak van overgewicht? In dit onderzoek testen onderzoekers het veelgebruikte medicijn salbutamol. Lees welke deelnemers ze zoeken.

Dekkerbeurzen voor 10 talentvolle onderzoekers

In 2021 kregen 10 onderzoekers een persoonlijke Dekkerbeurs van de Hartstichting. Er is in totaal ruim 3 miljoen euro toegekend. Lees welke onderzoeken hiermee gedaan worden.

Hartenbank: levens redden met je eigen hart

Bij de Hartenbank liggen harten van overleden mensen opgeslagen. Die worden wereld gebruikt voor onderzoek naar hartziekten. Lees hoe het werkt en hoe je je aanmeldt.

Meer zicht op impact van aangeboren hartaandoening op lange termijn

Er komt een nieuwe database waarin medische gegevens van kind tot volwassene worden bijgehouden. Dit levert belangrijke nieuwe inzichten op, die het leven van tienduizenden hartpatiënten kunnen verbeteren.

Betere diagnose hartklachten door CT-scan via huisarts?

Onderzoeker Rozemarijn Vliegenthart onderzoekt of de diagnose bij pijn op de borst sneller en beter kan. Helpt het als de huisarts direct toegang heeft tot een CT-scan?

Meedoen onderzoek zwangerschapsproblemen

Chahinda Ghossein zoekt vrouwen voor haar onderzoek naar de relatie tussen zwangerschapsproblemen en het ontstaan van hart- en vaatziekten. Lees hoe je mee kunt doen.

Meedoen onderzoek van placenta's

Chahinda Ghossein onderzoekt placenta's. Ze wil beter voorspellen wie er later hartproblemen krijgt. Lees hoe je mee kunt doen.

Vrouwen nodig voor onderzoek menstruatiecyclus (deel 2)

Is er een relatie tussen hartritmestoornissen en de menstruatiecyclus? Onderzoekers zoeken vrouwen met ritmestoornissen die mee willen doen aan een studie om dit te ontdekken.

Onderzoek naar behandelen hartfalen door stijve hartspier van start

Groot onderzoek naar hartfalen van start: wetenschappers testen medicijnen, waaronder een bestaand medicijn tegen maagzweren. De wetenschappers gaan onderzoeken of zij hiermee hartfalen door een stijve hartspier kunnen behandelen.

Nieuwe onderzoeksresultaten geven meer inzicht in behandeling beroerte

Is het herstel na een herseninfarct aan de achterkant van het hoofd beter als het bloedstolstel weggehaald wordt via een katheter? Lees over de resultaten.