251 resultaten voor ''

Toekenning Dekkerbeurzen 2021

In 2022 werden 10 Dekkerbeurzen toegekend aan topwetenschappers. Bekijk de onderzoeken.

Dekkerbeurzen voor 15 talentvolle onderzoekers

Op 23 maart 2022 was de feestelijke uitreiking van de Dekkerbeurzen. Dit jaar kregen 15 getalenteerde onderzoekers een persoonlijke beurs van de Hartstichting. Bekijk welk onderzoek hiermee gedaan kan worden.

Hartonderzoek naar corona

Er is dringend meer informatie nodig over corona en het hart. Steun dit hartonderzoek en help een betere behandeling mogelijk te maken.

Patiënten minder vaak met beroerte naar arts door corona-lockdown

Patiënten zochten vorig jaar minder vaak medische hulp, als ze plotseling de kracht verloren in een arm of niet meer uit hun woorden kwamen. Artsen zagen 29% minder beroertes en 37% minder TIA’s tijdens de eerste golf. In de maanden hierna is deze zorg niet ingehaald. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC in de regio Rotterdam.

Problemen in de kleine vaatjes opsporen

Er is een betere diagnose nodig bij problemen in de kleine vaatjes van het hart. In dit onderzoek werken de onderzoekers met nieuwe echo-apparatuur en een nieuw type MRI-scan. Ze zoeken gezonde deelnemers.

Verkleinen kans op een hersenbloeding

Onderzoekers testen een behandeling die de kans verkleint op het groeien of barsten van een hersenaneurysma. Zij zoeken patiënten die mee willen doen.

Klein risico op hartproblemen bij sporters door corona

Topsporters die corona hebben doorgemaakt, hebben een klein risico op hartproblemen. Dit blijkt uit onderzoek door cardiologen van het Amsterdam UMC onder 85 sporters.

Effect van corona op de hersenen

Dit onderzoek gaat over de effecten van corona op de hersenen. Hiervoor zijn patiënten nodig die met corona in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen.

Bruin vet activeren met een veelgebruikt medicijn

Bruin vet kan energie omzetten in warmte. Is deze kennis te gebruiken in de aanpak van overgewicht? In dit onderzoek testen onderzoekers het veelgebruikte medicijn salbutamol. Lees welke deelnemers ze zoeken.

Dekkerbeurzen voor 10 talentvolle onderzoekers

In 2021 kregen 10 onderzoekers een persoonlijke Dekkerbeurs van de Hartstichting. Er is in totaal ruim 3 miljoen euro toegekend. Lees welke onderzoeken hiermee gedaan worden.