224 resultaten voor ''

Coronavirus kan hartschade veroorzaken: onderzoek direct van start

Hart- en vaatpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus. Maar ook bij gezonde mensen kan het virus hartschade veroorzaken. Er is een registratie van start gegaan die de behandeling moet verbeteren.

Onderzoekers: let op de verschillen tussen vrouwen en mannen!

Er wordt nog steeds te weinig rekening gehouden met verschillen tussen mannen en vrouwen. Dit moet veranderen meldt de Hartstichting.

13 topwetenschappers krijgen Dekkerbeurs

Op 22 januari 2020 hebben 13 toponderzoekers een Dekkerbeurs gekregen voor vernieuwend onderzoek. Lees wat zij gaan doen.

Crowdfunding voor innovatief onderzoek

5 onderzoekers hebben in 8 weken tijd € 25.000 opgehaald voor baanbrekend hartonderzoek. Elke euro wordt verdubbeld door de Hartstichting. Lees meer.

Sterfte aan hart- en vaatziekten sterk gedaald

Vanaf 1980 is de sterfte door hart- en vaatziekten sterk gedaald. Dit blijkt uit cijfers die de Hartstichting vandaag bekend maakt.

Hartstichting steekt 2,5 miljoen in innovaties voor betere en goedkopere zorg

Er is ruim 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor onderzoek naar nieuwe technologie tegen hart- en vaatziekten. De Hartstichting neemt de helft van dit bedrag voor haar rekening.

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Mogelijk lagere dosis medicijnen voor vrouwen met hartfalen

Onderzoek van het UMCG toont aan dat vrouwen met hartfalen een lagere dosis medicijnen nodig hebben. Lees het nieuwsbericht.

Dekkerbeurzen voor 10 getalenteerde wetenschappers

Tien talentvolle onderzoekers kregen in juli een Dekkerbeurs voor vernieuwend onderzoek. In totaal investeert de Hartstichting hier 3,7 miljoen euro in.

Dementie en hart- en vaatziekten samen aanpakken

Bij hart- en vaatpatiënten moet meer aandacht komen voor problemen met het geheugen. En andersom. Lees waarom onderzoekers dit concluderen in het nieuwsbericht.