27 resultaten voor ''

Alle rookruimtes in horeca verdwijnen

Rookruimtes in de horeca zijn per direct verboden. Dat is de uitspraak van de Hoge Raad. De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR), waar de Hartstichting deel van uitmaakt, is blij met de uitspraak.

Rookverbod op schoolpleinen in nieuwe schooljaar

Roken op schoolpleinen is vanaf augustus 2020 verboden. Dit is goed nieuws! Met het verbod is een noodzakelijke volgende stap gezet op weg naar een Rookvrije Generatie.

Steun Preventieakkoord voor Rookvrije Generatie

Steun Preventieakkoord voor Rookvrije Generatie.

ProRail maakt alle treinperrons rookvrij

ProRail heeft vandaag bekend gemaakt dat alle treinperrons binnen twee jaar rookvrij zijn. De Hartstichting hoopt dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen.

Ruim 1 miljoen voor onderzoek tabaksontmoedigingsbeleid

Gezondheidsfondsen kennen ruim € 1 miljoen toe aan onderzoek naar effectief tabaksontmoedigingsbeleid. De fondsen willen beleidsonderzoek stimuleren om zo sneller een Rookvrije Generatie te bereiken.

Duizendste rookvrije sportterrein in Nederland

Sportvereniging Ring Pass in Delft is de duizendste rookvrije sportvereniging in Nederland. Steeds meer clubs worden rookvrij. Het aantal is sinds 1 september 2018 bijna verdubbeld.

Internationale award voor Alliantie Nederland Rookvrij

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) kent op 11 juni een ‘World No Tobacco Award’ toe aan de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR).

Driekwart Nederlanders pleit voor actief rookvrij beleid

Driekwart van de Nederlanders wil dat Nederland een actief rookvrij beleid voert. De steun hiervoor is toegenomen van 65% in 2014 naar 76% nu.

Rookvrije Generatie Awards uitgereikt

Vandaag werden voor de derde keer de Rookvrije Generatie Awards uitgereikt. Het is een beloning voor initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Preventieakkoord historische stap op weg naar Rookvrije Generatie

De Hartstichting en de andere partners van de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zijn blij met het Preventieakkoord. Hiermee komt een Rookvrije Generatie steeds dichterbij. Lees het nieuwsbericht.