21 resultaten voor ''

Achtste editie van Stoptober in 2021

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Tienduizenden mensen doen jaarlijks mee aan dit landelijke stopmoment. Ook deze editie geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld.

Rookverbod op schoolpleinen in nieuwe schooljaar

Roken op schoolpleinen is vanaf augustus 2020 verboden. Dit is goed nieuws! Met het verbod is een noodzakelijke volgende stap gezet op weg naar een Rookvrije Generatie.

Steun Preventieakkoord voor Rookvrije Generatie

Steun Preventieakkoord voor Rookvrije Generatie.

ProRail maakt alle treinperrons rookvrij

ProRail heeft vandaag bekend gemaakt dat alle treinperrons binnen twee jaar rookvrij zijn. De Hartstichting hoopt dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen.

Ruim 1 miljoen voor onderzoek tabaksontmoedigingsbeleid

Gezondheidsfondsen kennen ruim € 1 miljoen toe aan onderzoek naar effectief tabaksontmoedigingsbeleid. De fondsen willen beleidsonderzoek stimuleren om zo sneller een Rookvrije Generatie te bereiken.

Driekwart Nederlanders pleit voor actief rookvrij beleid

Driekwart van de Nederlanders wil dat Nederland een actief rookvrij beleid voert. De steun hiervoor is toegenomen van 65% in 2014 naar 76% nu.

Stopzetten partnerschap ANR en SRPJ

Reactie op artikel in trouw over stopzetten partnerschap ANR en SRPJ.

Preventieakkoord historische stap op weg naar Rookvrije Generatie

De Hartstichting en de andere partners van de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zijn blij met het Preventieakkoord. Lees het nieuwsbericht.

Nieuw online platform voor rookvrije plekken in de buurt

Vandaag is het nieuwe platform rookvrij.nl gelanceerd. Hierop kun je laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in jouw buurt rookvrij moeten worden.

Aantal rookvrije sportverenigingen sterk gegroeid

Het aantal rookvrije sportverenigingen is dit jaar flink gegroeid. Vanaf 1 september zijn er meer dan 550 sportclubs rookvrij. Vorig jaar waren dat er nog maar ruim 150. Lees het nieuwsbericht.