18 resultaten voor ''

Preventieakkoord historische stap op weg naar Rookvrije Generatie

De Hartstichting en de andere partners van de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) zijn blij met het Preventieakkoord. Hiermee komt een Rookvrije Generatie steeds dichterbij. Lees het nieuwsbericht.

Nieuw online platform voor rookvrije plekken in de buurt

Vandaag is het nieuwe platform rookvrij.nl gelanceerd. Hierop kun je laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in jouw buurt rookvrij moeten worden.

Meer dan 50.000 mensen doen mee aan Stoptober

Vandaag gaat de 5e editie van Stoptober weer van start. Meer dan 50.000 mensen doen mee aan deze actie om 28 dagen te stoppen met roken. Lees het nieuwsbericht.

Aantal rookvrije sportverenigingen sterk gegroeid

Het aantal rookvrije sportverenigingen is dit jaar flink gegroeid. Vanaf 1 september zijn er meer dan 550 sportclubs rookvrij. Vorig jaar waren dat er nog maar ruim 150. Lees het nieuwsbericht.

Reactie Hartstichting op nieuwe cijfers over rokende jeugd

De Nederlandse jeugd rookt minder. Dat blijkt uit het HBSC-onderzoek van de Universiteit Utrecht, het Trimbos Instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Hartstichting blij met besluit Lidl om te stoppen met verkoop tabak

De Hartstichting is blij met het besluit van Lidl om als eerste Nederlandse supermarkt te stoppen met de verkoop van tabak. Lees het nieuwsbericht.

RIVM: Minder rokers in Nederland

Vandaag maakte het Trimbos-instituut bekend dat het aantal mensen in Nederland dat rookt verder is gedaald.

Nog veel te winnen om sportclubs gezonder te maken

Uit onderzoek van de NOS blijkt dat de meeste clubs niet of nauwelijks regels hebben voor roken, gezond eten en alcohol.

Tabaksfabrikanten op zwarte lijst van UN Global Compact

De Hartstichting is blij met het besluit dat tabaksfabrikanten op de zwarte lijst staan van UN Global Compact.

Tabak in een duurzaamheidsindex? Bespottelijk!

De Hartstichting vindt het bespottelijk dat het aandeel van een grote tabaksfabrikant wordt opgenomen in een duurzaamheidsindex (DSJI).