36 resultaten voor ''

Hoge bloeddruk? Helft Nederlandse mannen heeft geen idee

Bijna de helft van de mannen van 40 tot 60 jaar heeft geen interesse in het meten van de bloeddruk. En dat terwijl maar liefst 1 op de 3 mannen een hoge bloeddruk heeft.

Op wintersport? Goed voor je hart!

Onderzoek van het Instituut van Sportwetenschappen aan de universiteit van Innsbruck toont aan dat skiën kan bijdragen aan gezond ouder worden. Ook kou kan een gunstig effect hebben op je gezondheid.

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Ruim 10.000 mensen met hoge bloeddruk opgespoord

Dit jaar hebben ruim 33.500 mensen hun bloeddruk laten meten bij een bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting. Ruim 10.000 mensen hadden een hoge bloeddruk.

Hartstichting roept mensen op regelmatig bloeddruk te meten

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. De Hartstichting roept mensen daarom op regelmatig hun bloeddruk te meten.

Gratis bloeddruk meten voor inwoners Den Haag

Inwoners van Den Haag kunnen van 14 tot 25 januari gratis hun bloeddruk laten controleren in de bieb, op het stadsdeelkantoor of bij de apotheek. Lees het nieuwsbericht.

Deel je ervaring

Heb jij een hoge bloeddruk? Voor een campagne over hoge bloeddruk zoeken we naar mensen die hun ervaring willen delen.

Deel je ervaring

Wij zijn op zoek naar burgerhulpverleners die hun ervaringen willen delen over een geslaagde reanimatie en mensen die met succes zijn gereanimeerd.

Hoge bloeddruk

Wat is een hoge bloeddruk? Lees over de oorzaken, klachten en gevolgen.

Wat is bloeddruk?

Het hart pompt het bloed met kracht de slagaders in. Er ontstaat een druk op de bloedvaten. Dit noem je de bloeddruk. Lees alles over bloeddruk.