27 resultaten voor ''

Hartstichting roept mensen op regelmatig bloeddruk te meten

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. De Hartstichting roept mensen daarom op regelmatig hun bloeddruk te meten.

Gratis bloeddruk meten voor inwoners Den Haag

Inwoners van Den Haag kunnen van 14 tot 25 januari gratis hun bloeddruk laten controleren in de bieb, op het stadsdeelkantoor of bij de apotheek. Lees het nieuwsbericht.

Deel je ervaring

Heb jij een hoge bloeddruk? Voor een campagne over hoge bloeddruk zoeken we naar mensen die hun ervaring willen delen.

Hoge bloeddruk

Wat is een hoge bloeddruk? Lees over de oorzaken, klachten en gevolgen.

Bloeddruk verlagen met leefstijl

Door gezond te leven kun je zelf iets doen om je bloeddruk te verlagen.

Waar op letten bij hoge bloeddruk?

Mag ik met een hoge bloeddruk sporten? Of naar de sauna? Lees waar je rekening mee moet houden.

Wat is bloeddruk?

Het hart pompt het bloed met kracht de slagaders in. Er ontstaat een druk op de bloedvaten. Dit noem je de bloeddruk. Lees alles over bloeddruk.

Medicijnen bij hoge bloeddruk

Er zijn verschillende soorten medicijnen om je bloeddruk te verlagen.

Bloeddruk meten bij de arts

Alleen een arts kan een hoge bloeddruk vaststellen. Hoe beoordeelt de arts dit en hoe vaak is het nodig om je bloeddruk te meten?

DASH-dieet verlaagt bloeddruk

Onderzoek toont aan dat het DASH-dieet effectief is bij zowel een hoge als licht verhoogde bloeddruk.