14 resultaten voor ''

Hartklepaandoening

Bij een hartklepaandoening is een hartklep vernauwd of lekt de klep. Dit verstoort de bloedstroom. Lees alles over hartklepafwijkingen.

Problemen voorspellen bij een tweeslippige hartklep

De tweeslippige hartklep is een afwijking van de aortaklep. Als de tweeslippige hartklep problemen geeft zijn er 4 mogelijkheden om de klep te vervangen.

Aortaklepinsufficiëntie

Aortaklepinsufficiëntie is het medische woord voor een lekkende aortaklep. De klep sluit niet goed en het bloed stroom terug naar de hartkamer.

Aortaklepstenose

Een aortaklepstenose is een vernauwing van de aortaklep. Hierdoor stroomt het bloed minder makkelijk naar de aorta. Lees meer over aortaklepstenose.

Hartklepoperatie

Bij een hartklepoperatie wordt een lekkende of vernauwde hartklep vervangen of gerepareerd.

Onderzoek naar hartklepaandoeningen

Een lekkende / vernauwde hartklep wordt gerepareerd of vervangen. De Hartstichting doet onderzoek naar een levenslange hartklep van lichaamseigen materiaal.

Prof. dr. Carlijn Bouten

“Ik ben pas écht tevreden als we zeker weten dat de lichaamseigen hartklep bij patiënten werkt”

Eugene

“Zelf heb ik al 2 hartklepoperaties gehad, ik hoop dat dit anderen bespaard blijft”

Prof. dr. Carlijn Bouten

“We ontwikkelen een materiaal dat het lichaam helpt bij het maken van nieuwe hartkleppen”

Nieuwe hartklep van eigen lichaamsmateriaal

De Hartstichting onderzoekt een nieuwe generatie hartkleppen, gemaakt van cellen uit het eigen lichaam. Wat zorgt voor verbeteringen bij jonge patiënten.