130 resultaten voor ''

Coronavirus: wie loopt risico?

Bij sommigen mensen verloopt de ziekte heftiger dan bij anderen. Wie heeft hier meer kans op en lopen hartpatiënten extra risico?

Coronavirus: tijdelijke richtlijnen voor burgerhulpverlening en reanimatie

Het coronavirus verspreidt zich onder andere via de luchtwegen. Dit betekent extra voorzichtigheid met reanimaties. Lees de nieuwe regels.

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Ruim 10.000 mensen met hoge bloeddruk opgespoord

Dit jaar hebben ruim 33.500 mensen hun bloeddruk laten meten bij een bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting. Ruim 10.000 mensen hadden een hoge bloeddruk.

Rookverbod op schoolpleinen in nieuwe schooljaar

Roken op schoolpleinen is vanaf augustus 2020 verboden. Dit is goed nieuws! Met het verbod is een noodzakelijke volgende stap gezet op weg naar een Rookvrije Generatie.

Alle rookruimtes in horeca verdwijnen

Rookruimtes in de horeca zijn per direct verboden. Dat is de uitspraak van de Hoge Raad. De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR), waar de Hartstichting deel van uitmaakt, is blij met de uitspraak.

Risicofactoren

Risicofactoren verhogen de kans op een hart- of vaatziekte. Sommige risicofactoren kun je zelf beïnvloeden. Lees alles over risicofactoren.

Hartleeftijd helpt voor beter begrip gezondheidsrisico

Hartstichting heeft een tool ontwikkeld om het risico op hart- en vaatziekten te berekenen. De Hartleeftijd helpt mensen te begrijpen hoe groot hun risico is op hart- en vaatziekten.

Steun Preventieakkoord voor Rookvrije Generatie

Steun Preventieakkoord voor Rookvrije Generatie.

ProRail maakt alle treinperrons rookvrij

ProRail heeft vandaag bekend gemaakt dat alle treinperrons binnen twee jaar rookvrij zijn. De Hartstichting hoopt dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen.