25 resultaten voor ''

Veelbelovende ontdekking: eeuwenoud medicijn verlaagt kans op nieuwe hart- of vaatziekte

Cardiologen uit Nederland en Australië hebben een veelbelovende ontdekking gedaan. Een lage dosis van een al eeuwenlang gebruikte ontstekingsremmer verlaagt de kans op een nieuwe hart- of vaatziekte met 30%.

Reactie op Duits corona-onderzoek naar hartschade corona

Duitse onderzoekers ontdekten bij 60 van 100 herstelde coronapatiënten ontstekingen in het hart. Lees de reactie van prof. dr. Folkert Asselbergs hierop.

Kunnen bloeddrukverlagers ernstige complicaties door corona voorkomen?

Met steun van De Hartstichting zijn cardiologen van het Radboudumc een groot onderzoek gestart naar de behandeling van coronapatiënten. In dit onderzoek testen ze het effect van Valsartan, een medicijn tegen hoge bloeddruk.

Minder IC-opnames door bloeddrukmedicijnen?

Met steun van de Hartstichting is een groot onderzoek gestart naar valsartan. Dit veelgebruikte medicijn tegen hoge bloeddruk kan het aantal IC-opnames verminderen.

Website U-Prevent voorspelt langer gezond leven door medicijnen op maat

Onderzoeker Jannick Dorresteijn ontwikkelde een interactieve website, U-Prevent. Deze voorspelt hoe mensen effectiever hart- en vaatziekten kunnen voorkomen door medicatie op maat.

Medicijnen

Bij een hart- of vaatziekte krijg je vaak meerdere soorten medicijnen voorgeschreven. Bekijk een overzicht van alle medicijnen bij hart- en vaatziekten.

Antistollingsmedicijnen

Antistollingsmedicijnen zijn medicijnen die de stolling van het bloed verminderen of vertragen. Lees alles over antistollingsmedicijnen.

Plasmiddelen

Plasmiddelen zorgen ervoor dat je overtollig vocht kwijtraakt. Ze worden voorgeschreven bij hoge bloeddruk en hartfalen. Lees alles over plasmiddelen.

Calciumblokkers

Calciumblokkers zijn medicijnen die worden voorgeschreven om het hart te ontlasten en de bloeddruk te verlagen. Lees alles over calciumblokkers.

RAS-remmers

RAS-remmers zijn medicijnen die de bloeddruk verlagen. Ze verlagen de bloeddruk door het verwijden van de bloedvaten. Lees alles over RAS-remmers.