27 resultaten voor ''

Kunnen bloeddrukverlagers ernstige complicaties door corona voorkomen?

Met steun van De Hartstichting zijn cardiologen van het Radboudumc een groot onderzoek gestart naar de behandeling van coronapatiënten. In dit onderzoek testen ze het effect van Valsartan, een medicijn tegen hoge bloeddruk.

Minder IC-opnames door bloeddrukmedicijnen?

Met steun van de Hartstichting is een groot onderzoek gestart naar valsartan. Dit veelgebruikte medicijn tegen hoge bloeddruk kan het aantal IC-opnames verminderen.

Website U-Prevent voorspelt langer gezond leven door medicijnen op maat

Onderzoeker Jannick Dorresteijn ontwikkelde een interactieve website, U-Prevent. Deze voorspelt hoe mensen effectiever hart- en vaatziekten kunnen voorkomen door medicatie op maat.

Medicijnen

Bij een hart- of vaatziekte krijg je vaak meerdere soorten medicijnen voorgeschreven. Bekijk een overzicht van alle medicijnen bij hart- en vaatziekten.

Terugroepactie aantal medicijnen met valsartan

Een aantal bloeddrukmedicijnen met daarin de werkzame stof valsartan wordt teruggeroepen. Bij de productie in China is 60% van de medicijnen mogelijk besmet geweest met NDMA, een kankerverwekkende stof.

RAS-remmers

RAS-remmers zijn medicijnen die de bloeddruk verlagen. Ze verlagen de bloeddruk door het verwijden van de bloedvaten. Lees alles over RAS-remmers.

Verschillen werking medicijnen bij mannen en vrouwen

Jeanine Roeters van Lennep analyseert onderzoek naar de 5 meest gebruikte medicijnen bij hart- en vaatziekten, om de werking én bijwerkingen te achterhalen.

Nieuwe richtlijn voor cholesterolverlagers

Reactie Hartstichting op aandacht in de media voor de nieuwe richtlijn Cardiovasculair risicomanagement. Het gaat vooral om streefwaarden cholesterol.

Medicijnen

Er zijn verschillende soorten medicijnen om het cholesterol te verlagen. Wanneer zijn deze medicijnen nodig? Lees alles over cholesterolverlagende medicijnen.

Medicijnen bij hoge bloeddruk

Er zijn verschillende soorten medicijnen om je bloeddruk te verlagen.