Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Meer over privacy en voorwaarden.

  Mijn Gids?

  Klik nu hier om deze pagina
  in je Gids te bewaren.

  In juli 2017 tekenden ABN AMRO en de Hartstichting een samenwerkingsovereenkomst. We werken samen aan een rookvrije toekomst en stimuleren innovaties in de zorg. Ook zetten we Tikkie in als nieuwe mogelijkheid om eenvoudig te doneren en we ontwikkelen deze manier van doneren samen verder.

  Samen werken aan een rookvrije toekomst

  Een samenleving waarin niemand meer overlijdt aan de gevolgen van roken. Dat is een belangrijke ambitie van de Hartstichting, waarin ABN AMRO ons ondersteunt. Beide organisaties werken samen om zo het aantal doden en ernstig zieken als gevolg van roken terug te dringen.
   
  ABN AMRO besloot in april 2017 om niet meer te investeren in de tabaksindustrie. Bovendien is de bank sponsor van vele sportclubs waar kinderen dagelijks sporten. Zij ondersteunt onze initiatieven om sportterreinen- en evenementen rookvrij te maken daarom van harte. Op 14 februari 2019 heeft zij zich aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR).
   
  Floris Italianer, directeur van Hartstichting:
  “De Hartstichting heeft haar betalingsverkeer en een deel van het vermogen onder beheer van ABN AMRO. Zo kunnen we onze maatschappelijke doelen samen met de bank realiseren. Wij zijn blij dat ABN AMRO zich als partner inzet voor een rookvrije samenleving. We kijken ernaar uit om onze samenwerking verder uit te bouwen.”

  Samen werken aan innovatie in de zorg

  De Hartstichting en ABN AMRO onderzoeken onder meer de mogelijkheid van een zogenaamde Health Impact Bond. Een Health Impact Bond is een samenwerkingsverband waarbij private investeerders geld voorschieten om een gezondheidsdoel te bereiken. Het gaat om innovaties in de zorg die gezondheidswinst en kostenbesparingen opleveren.

  Een andere innovatie die binnen de samenwerking is ontstaan is dat we een hackaton organiseerden: dit is een workshopachtige week waarin een team van enthousiaste data-analisten uit de bank en hun netwerk aan de slag gaan om een medisch vraagstuk op te lossen. Een vraagstuk dat voort komt uit een onderzoek waar de Hartstichting financieel aan bijdraagt. Deze hackaton vond plaats in januari 2019 in samenwerking met het UMCU.

  > Meer over de hackaton

  Werken aan vitaliteit van medewerkers

  ABN AMRO vindt ook de eigen vitaliteit van medewerkers belangrijk. Om deze reden werken zij mee aan de week van bloeddruk die de Hartstichting in mei/juni 2019 organiseert. Op 6 grote kantoren worden meetpunten ingericht waar medewerkers met hulp van de Arbodienst hun bloeddruk kunnen meten.

  Tikkie voor donaties

  Tikkie is een eenvoudige app van ABN AMRO om snel een voorgeschoten bedrag terug te vragen. Deze app biedt ook kansen voor het werven van donaties. In de collecteweek van 2019 zetten we deze innovatieve donatievorm groots in. Zo zamelen we geld in voor oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te herkennen en opsporen én beter te behandelen.

  Meer over samenwerken met de Hartstichting

  Doneren met een Tikkie voor het vrouwenhart

  Doneren met een Tikkie voor het vrouwenhart

  Partners

  Partners

  Alliantie Nederland Rookvrij!

  Alliantie Nederland Rookvrij!

  Samenwerken met de Hartstichting

  Wil jouw bedrijf zich inzetten voor de Hartstichting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.