Stel direct je vraag
Naar content trash arrow-down-light menu paper stack arrow-left mail-bordered instagram linkedin youtube minus arrow-right arrow-right-la heart-border share heart facebook twitter arrow-down stethoscope heartbeat link timer food smoke close briefcase plus question-mark mail sheet external scale search info whatsapp check aed 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 mannen niuews nieuwsbrief onderzoek overgewicht reanimeren recepten roken samenwerken phone sphere location play home

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Meer over privacy en voorwaarden.

  Mijn Gids?

  Klik nu hier om deze pagina
  in je Gids te bewaren.

  Floris Italianer (1959) is sinds 1 mei 2013 directeur van de Hartstichting. Italianer: “De Hartstichting zet zich in om hart- en vaatziekten te verslaan.”

  Over Floris Italianer

  Italianer studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn doctoraalexamen Bedrijfskunde aan de Interfaculteit Bedrijfskunde.

  De afgelopen jaren werkte Italianer in de gezondheidszorg. Hij adviseerde onder meer zorginstellingen en medische specialisten over nieuwe activiteiten, financiering en groei. Hij was directeur/bestuurder bij de stichting DBC-Onderhoud. Hier werd hij belast met het financieringssysteem van de Diagnose Behandeling Combinaties in de zorg. Daarvoor was Floris Italianer algemeen directeur van VisionClinics, een landelijk opererend netwerk van ooglaserklinieken.

  Italianer heeft nog meerdere rollen naast zijn functie als directeur/bestuurder van de Hartstichting. Hij is onder andere bestuurslid (voorzitter van oktober 2017 t/m oktober 2019) van de Alliantie Nederland Rookvrij!, Vice President van het European Heart Network en bestuurslid van de World Heart Federation. Daarnaast is hij ook lid van de adviesraad van het Durrer Centrum en de Strategic Health Area TU Eindhoven.

  Wat de Hartstichting doet

  Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. Dat is onacceptabel. De Hartstichting financiert onderzoek en geeft voorlichting en steun aan patiënten. En we zetten ons in om meer levens te redden bij een hartstilstand. 

  > Meer over wat we doen