Naar content if (isProduction) { } else { }

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

5 tips voor het zoeken van paaseieren

5 tips voor het zoeken van paaseieren

5 tips voor het zoeken van paaseieren

Eieren zoeken met Pasen is een mooie traditie. Maar op een gegeven moment vinden de (klein)kinderen het misschien wat kinderachtig. Maak er dan een actieve paasspeurtocht van met leuke prijzen. Bekijk onze 5 tips en trek er samen op uit.

1. Wedstrijd eieren zoeken

Zet een kookwekker en laat de kinderen in die tijd paaseieren zoeken. Wie aan het einde de meeste eitjes heeft gevonden, krijgt een prijs. Of de winnaar mag bepalen wat er die avond op tv komt. 

2. Eieren zoeken met een schatkaart

Maak een schatkaart en knip deze in stukjes. Koop een aantal plastic eieren en stop in ieder ei een deel van de schatkaart. De kinderen moeten alle eitjes verzamelen voordat de kaart compleet is. De schatkaart leidt uiteindelijk naar een cadeautje.

3. Spannende paasspeurtocht

Maak een speurtocht waarin de kinderen onderweg de verstopte eieren moeten vinden. Verwerk in je opdracht allerlei hints om de goede locatie te vinden. 

Voorbeelden:

  • Verstop in een plastic ei een verwijzing naar de volgende locatie van een ei 
  • Maak foto’s van de plekken waar je de eieren hebt verstopt, met de opdracht om deze locaties te vinden.
  • Maak gebruik van speciale apps om er een GPS-speurtocht van te maken

4. Nachtelijke paasspeurtocht

​Wil je er echt iets bijzonders van maken? Doe dan een nachtspeurtocht! Doe hiervoor led-theelichtjes in een plastic ei. In de buurt van elk lichtje verstop je een of meerdere eieren. Loop na het avondeten met z’n allen een rondje en zoek de eieren. 

5. Op zoek naar het gouden ei

Verstop ergens op de route een 'gouden' ei. Om de spanning erin te houden, moet dit niet op een al te makkelijke plek liggen. Geef onderweg steeds meer hints naar de locatie van het gouden ei. 

Tip! Gebruik bij het maken van een speurtocht websites die mooie wandeltochten aanbieden. Zo is het leuk voor de hele familie.

Meer paastips

Lekkere en gezonde paasbrunch

Lekkere en gezonde paasbrunch

Feitjes over eitjes

Feitjes over eitjes