Tips voor een sportieve zomer

De zomer is de ideale periode om lekker buiten te sporten. Ga lekker bewegen met bijvoorbeeld je gezin of een groep vrienden op de camping. Laat je inspireren door deze leuke, uitdagende en verrassende sporten. Veel sportplezier!

Sportief op het water

Roeien, kanoën of kajakken

Op vakantie in de buurt van een meertje of de zee? Ga dan lekker het water op met een boot, kano of kajak. Je bepaalt zelf je tempo. Als je stevig doorpeddelt, train je je spieren in de armen, rug, billen en buik.

Surfen, suppen of waterskiën

Of kies voor watersporten op een board of ski's:

• golfsurfen, kitesurfen of windsurfen
  • suppen: peddelen op een soort surfplank
  • waterskiën of wakeboarden

Sportief op de vaste grond

Tennis, volleybal of badminton

Tennis, volleybal of badminton zijn ideaal voor op vakantie. Heerlijk sportief bezig zijn op het strand of met een groepje op de camping. En ken je speedminton al? Dit speel je met een speciaal soort racket en stevige shuttles. Die blijven stabiel als er een windje staat.

Skaten, longboarden of blokarten

Longboarden of skaten is een leuke buitenactiviteit die je overal kunt doen. Heerlijk op je board over de boulevard zoeven of op de camping. Ben je op het strand? Ga dan eens voor blokarten of powerkiten.

Sportief voor de Hartstichting

Doe de komende maanden mee aan leuke en sportieve evenementen van de Hartstichting. In je eentje of met een groep vrienden. Welke sportieve uitdaging ga jij deze zomer aan?

Sportief voor iedereen

Yoga in de buitenlucht

Yoga in de natuur is heerlijk ontspannend en geschikt voor iedereen. De oefeningen kun je per per persoon. Doe de oefeningen op het strand, grasveld of een open plek in het bos. Je kunt dit in je eentje doen of aansluiten bij een groepsles.

Jeu de boules

Jeu de boules is een spel voor iedereen. Je kunt het overal spelen: in de tuin, camping of speciaal aangelegde banen. De ballen zijn niet heel zwaar, maar je gebruikt wel je armspieren.

Claudia:

"Zelf fiets en wandel ik regelmatig, vooral omdat het heerlijk is om buiten te zijn. Zeker als het lekker warm is, is het op de fiets vaak een stuk koeler. En je krijgt ongemerkt toch veel beweging."

Meer in de nieuwsbrief

Trihartlon: familie-evenement van de Hartstichting

Minder energie en toch sporten?

fruitsoep