Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Pompoensoep met zwarte boontjes

Pompoensoep met zwarte boontjes

Pompoensoep met zwarte boontjes

Pompoensoep is heerlijk als maaltijdsoep. Met zwarte boontjes en paddenstoelen geef je de soep nog wat extra pit. 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 pompoen (ongeveer 1 kg)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • citroensap
  • 1 prei
  • 250 gram gemengde paddenstoelen

Bereiding

  • Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
  • Pel de ui en de knoflook en snijd deze klein.
  • Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  • Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie en bak daarna de geraspte gember en het komijnzaad even mee. 
  • Voeg de pompoen, 400 ml water en de halve bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
  • Kook de pompoen in circa 20 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Spoel de zwarte boontjes af  en roer ze door de soep en warm het geheel goed door.
  • Maak de soep op smaak met peper en een kneepje citroensap.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakken.
  • Bak de prei met de paddenstoelen in de rest van de olie gaar.
  • Schep dit op de soep.

Tip! Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Meer soepen

Courgettesoep met bieslook

Courgettesoep met bieslook

Erwtensoep met makreel

Erwtensoep met makreel

Uiensoep

Uiensoep