Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Couscous met appel en walnoten

Couscous met appel en walnoten

Couscous met appel en walnoten

Op zoek naar een snel en gemakkelijk recept? Probeer eens deze lekker frisse appelcouscous met walnoten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 appels
  • 100 gram walnoten
  • 4 bosuitjes
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram volkoren couscous
  • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • 10 blaadjes munt
  • 500 gram rettich
  • 2 kleine winterwortels

Bereiding

  • Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Was de bosuitjes en snijd ze in ringetjes.
  • Boen de sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers de sinaasappel uit.
  • Verwarm de olie in de pan en bak de appelblokjes, de walnoten en de bosui een paar minuten zacht.
  • Breng 400 ml water aan de kook.
  • Strooi de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
  • Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel of speculaaskruiden.
  • Hak de munt fijn en roer deze vlak voor het serveren door de couscous.
  • Geef de rettich-wortelsalade erbij.

Tip! Vervang de walnoten door andere ongezouten noten of pitten.

Minder zout, meer smaak

Tips voor koken met minder zout.

Naar de tips

Recepten met minder zout