Achtste editie van Stoptober in 2021

21 september 2021
Achtste editie van Stoptober in 2021

Tijdens deze achtste editie van Stoptober gaan weer tienduizenden mensen de uitdaging aan om te stoppen met roken. Ook diverse bekende Nederlanders doen weer mee aan dit nationale stopmoment. De ambassadeurs voor 2021 zijn Hans Klok, Patricia Paay, Bill van Dijk, Richard Spijkers en Louisa en Rowan.

Groot succes

Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat er op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen.

Bekende Nederlanders geven het goede voorbeeld

Hans Klok

“Ik rook al veel te lang,’ zegt Hans Klok. ‘In het verleden heb ik al zo vaak gezegd dat ik ga stoppen. Maar het is altijd mijn guilty pleasure geweest. Voor mij was dat sigaretje een moment om tot rust te komen. Maar dat moet afgelopen zijn. Ik voel dat ik in een nieuwe fase in mijn leven zit en dat is dus voor mij het moment om met roken te stoppen. Het geeft ook een extra motivatie dat het nu out in the open is en iedereen op me zal letten.”

Patricia Paay

Patricia Paay is een paar jaar geleden weer begonnen met roken. Na een stressvolle periode pakte ze een sigaret en al snel werden dat er meer. Met als gevolg dat haar stem een octaaf zakte.

“Het is tijd om met deze slechte gewoonte af te rekenen. Roken is slecht. Voor je gezondheid, voor je stem, voor alles. Ik heb er ook het volste vertrouwen in dat ik het ga redden.”

Louisa en Rowan

‘Poetsers’ Louisa Janssen en haar echtgenoot Rowan stoppen ook op 1 oktober.“Ik rook veel te veel,’ zegt Louisa. ‘Gelukkig zijn we met zijn tweetjes, dus we kunnen elkaar motiveren. En hopelijk ook al die andere Nederlanders die deze maand besluiten te stoppen. We doen het met elkaar.”

Bill van Dijk

Zanger en acteur Bill van Dijk rookt al jaren. Een verslaving waar hij graag van af wil.

“Je bent nooit te oud om te stoppen met roken,’ laat Bill weten. ‘Het zal moeilijk zijn. Maar het lijkt me heerlijk om nooit meer naar sigaret te verlangen.’ Richard Spijkers, heeft meerdere redenen om te stoppen met roken. ‘Ten eerste is het heel slecht voor je gezondheid en ten tweede heb ik er genoeg van om een gesprek of wat dan ook te onderbreken omdat ik niet zonder sigaretten kan.”

Ook meedoen?

Wil jij net zoals deze BN'ers stoppen met roken en meedoen aan Stoptober? Meld je dan snel aan!

Inschrijven Stoptober

Hoe is Stoptober ontstaan?

​Stoptober is een initiatief van KWF, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland. Stoptober begon in Engeland. Ook daar is de campagne al jaren een succes.

Meer lezen

Rookvrij Nederland

Stoppen met roken

Stoptober

Voor pers en media

Op de speciale nieuwssite voor pers en media vind je alle actualiteiten, persberichten en dossiers over de Hartstichting.

> Lees het laatste nieuws