Nederlandse Hart Registratie voegt patiëntgegevens samen

Er is een nieuw initiatief voor het samenvoegen van gegevens van patiënten: de Nederlandse Hart Registratie (NHR). Dit landelijke systeem moet de behandeling van hartziekten sterk verbeteren.

Landelijk initiatief

Het samenvoegen van de gegevens is een initiatief van:

• De Begeleidingscommissie Hartinterventies Nederland (BHN)
  • Meetbaar Beter
  • Nederlandse Cardiovasculaire Data Registratie (NCDR)

De Hartstichting steunt dit initiatief, samen met de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) en de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT).

Betere registratie grote voordelen

Tot nu toe kwamen de gegevens van hartpatiënten die onder behandeling waren bij bijvoorbeeld een cardioloog en hartchirurg in verschillende systemen terecht. Dit maakte het voor artsen lastig om de effecten van een behandeling goed te meten en te vergelijken.

De NHR registreert alles in één systeem. Dit maakt het veel eenvoudiger voor artsen om gegevens van patiënten en hun behandelingen te analyseren. Zo weten ze sneller welke behandeling het beste werkt. Het doel is dat elke patiënt de beste behandeling krijgt.

De NHR is ook waardevol voor wetenschappers. Zij kunnen met de gegevens de effecten van behandelingen op de lange termijn onderzoeken.

Betere behandeling hartziekten

De Hartstichting is blij met dit systeem. Ze verwacht dat dit de behandeling van chronische hartziekten kan verbeteren. Voor bijvoorbeeld mensen met boezemfibrilleren en hartfalen kan een het tijdig bijsturen van de behandeling de ziekte afremmen.

> Meer over de Nederlandse Hart Registratie

Meer over beter behandelen

Hartstichting: nieuwe donorwet vergroot kansen voor hartpatiënten

Voor pers en media

Op de speciale nieuwssite voor pers en media vind je alle actualiteiten, persberichten en dossiers over de Hartstichting.

> Lees het laatste nieuws