Hartstichting in 2019: veel acties en betrokkenheid

2019 was voor de Hartstichting een jaar waarin opvallend veel mensen zelf actie ondernamen voor een zo gezond mogelijk hart voor iedereen. Dat vinden we mooi nieuws! Dat en meer lees je in ons nieuwe jaarverslag.

Een aantal bijzondere resultaten uit het jaarverslag die laten zien hoe betrokken Nederland is bij onze doelstellingen:

• Buurtgenoten spaarden samen meer dan 1,6 miljoen euro bij elkaar voor een AED in de buurt.
  • Ruim 45.000 mensen lieten hun bloeddruk meten op een meet-locatie.
  • Zo’n 50.000 mensen lieten zich registreren als burgerhulpverlener.

Niet alleen donaties, ook acties

Mensen dragen niet alleen bij door geld te geven, maar meer dan voorheen komen zij zelf ook in actie voor het halen van onze doelstellingen. De toename van het aantal BuurtAED’s en mensen die hun bloeddruk meten, is een positieve ontwikkeling voor de maatschappij.

Floris Italianer, directeur Hartstichting:

“We zien deze stijgingen als een opbrengst van het werk dat we afgelopen jaar hebben verricht voor een zo gezond mogelijk hart voor iedereen. We merken dat het lukt om Nederlanders te activeren en dat stemt hoopvol.”

2019 in het kort

Steeds meer mensen hebben slechte gezondheid door hun hart. Om ieders hart zo gezond mogelijk te houden of te maken, werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen. Dat gaat in samenwerking met patiënten, naasten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. Een kort overzicht van belangrijke resultaten:

• Ruim duizend wetenschappers werken iedere dag aan oplossingen;
  • Een bijdrage van 1 miljoen euro aan vier big data- en gezondheidsprojecten;
  • Onderzoekers hebben een sterke relatie tussen hart- en hersenaandoeningen aangetoond;
  • Het Nationale Preventieakkoord is aangenomen door de Tweede Kamer;
  • 1328 Sportverenigingen hebben zich ingezet voor een rookvrije sportomgeving;
  • Bijna 60 procent van Nederland is een dekkende 6-minutenzone (bij een reanimatie);
  • Ruim 50.000 collectanten en collectevrijwilliger hebben de Hartstichting gesteund.

Bekijk het jaarverslag

Of lees direct verder op het onderwerp dat je aanspreekt:

Wij zijn er voor jouw hart

Je hart is je belangrijkste orgaan. De Hartstichting werkt aan 3 belangrijke doelen om te zorgen dat jij en je dierbaren met een gezond hart kunnen leven.

> Lees meer over deze 3 doelen

Ontvang de belangrijkste updates over ons werk elke maand gratis in je mailbox.

Persvoorlichting

Voor pers en media is er onze Newsroom met dossiers en nieuwsberichten.