Hartstichting.nl wordt geladen

Prachtig bedrag

“Een ongelofelijk mooi bedrag dat enorm bijdraagt aan de missie van de Hartstichting: een gezond hart voor iedereen, voor nu en later”, zegt een blij verraste Hans Snijder, directeur van de Hartstichting. Met de steun van alle deelnemers aan de VriendenLoterij kan de Hartstichting onder andere voorlichting geven over een hartgezonde leefstijl, sportieve events organiseren en investeren in onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen én beter te kunnen behandelen. Hans Snijder: “Heel veel dank dus aan alle deelnemers van de VriendenLoterij.

 
 
 

134,8 miljoen euro voor cultuur en welzijn in Nederland

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van € 134,8 miljoen schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 clubs en verenigingen.

De deelnemers steunen met minimaal 40 procent van hun lotprijs 57 culturele partners en bijna 3500 goede doelen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,9 miljard aan goede doelen.

Logo Vriendenloterij met de tekst Deelnemers Bedankt