5 innovatieve onderzoeken van start dankzij succesvolle crowdfunding

Gepubliceerd op: 12 juli 2017
Laatst gewijzigd op: 19 december 2017

Dankzij een zeer succesvolle crowdfunding kunnen 5 jonge onderzoekers starten met hun innovatieve onderzoek.

Afgelopen maanden riepen 5 onderzoekers hun achterban op om geld te doneren voor hun onderzoek. De Hartstichting verdubbelde elke euro die binnenkwam. Alle onderzoekers hebben hun streefbedrag gehaald. Hun innovatieve onderzoek kan nu starten.

Geld voor onderzoek waar je in gelooft

Mensen en bedrijven doneerden massaal voor een onderzoeksproject of onderzoeker waarin zij geloven. Met deze innovatieve en persoonlijke aanpak wil de Hartstichting wetenschappelijke doorbraken realiseren waar mensen behoefte aan hebben, én die een grote impact hebben op het leven van patiënten en hun naasten.

Ruim € 330.000,- voor onderzoek

De donateurs doneerden een bedrag via een speciaal ontwikkeld platform. De Hartstichting zorgde – naast de ontwikkeling van het platform – voor training en  begeleiding van de onderzoekers. Ook benaderde zij haar achterban om donaties te werven.

In totaal heeft de crowdfundingsactie heeft ruim € 165.000,- opgeleverd. Met de verdubbelaar van de Hartstichting is er ruim € 330.000,- beschikbaar voor onderzoek.

5 onderzoeken van start

De 5 onderzoekers kunnen met het geld dat ze hebben opgehaald starten met hun eigen onderzoek.

1. Minder afstoting door betere match tussen donorhart en ontvanger

Jessica van Setten (UMC Utrecht): "Met mijn onderzoek wil ik de kans op afstoting en op ernstige bijwerkingen door medicijnen verkleinen na een harttransplantatie."

> Meer over het onderzoek van Jessica

2. Sneller zekerheid over je hart

Mark Schuuring (AMC Amsterdam): "Ik wil bereiken dat artsen en patiënten nieuwe technieken, zoals apps, beter benutten. Zo kunnen we eerder ingrijpen bij ernstige hartklachten, en patiënten sneller geruststellen als hartklachten onschuldig zijn."

> Meer over het onderzoek van Mark

3. Kan stress een hartstilstand veroorzaken?

Anouk Schrantee (AMC Amsterdam): "Ik onderzoek of emotionele stress een hartstilstand kan veroorzaken. Als we dat kunnen aantonen, kunnen we hartstilstanden beter voorkomen."

> Meer over het onderzoek van Anouk

4. Een veilig en snel toe te dienen medicijn bij een beroerte

Yaël Nossent (LUMC Leiden): "Een medicijn dat het ambulancepersoneel direct kan toedienen bij een beroerte. Dat hoop ik met mijn onderzoek te bereiken. Om levens te redden en blijvende hersenschade te voorkomen."

> Meer over het het onderzoek van Yaël

5. Heeft de vrouwelijke cyclus invloed op hartklachten?

Jeanine Roeters van Lennep (Erasmus MC Rotterdam): "Ik wil de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen verbeteren. Daarom onderzoek ik de invloed van maandelijkse schommelingen van vrouwelijke hormonen."

> Meer over het onderzoek van Jeanine

Tegenprestatie

Alle donateurs ontvingen als tegenpresentatie een mooie beloning, zoals een rondleiding door het lab of een uniek college. De looptijd van deze onderzoeken is 2 jaar. De onderzoekers houden zelf hun donateurs op de hoogte van de vorderingen.

Meer over crowdfunding

Crowdfunding 2018

Dr. Anton Roks

Dr. Anton Roks: “Geweldig dat ik via crowdfunding de kans kreeg om mijn onderzoek te starten”

Voor pers en media

Op de speciale nieuwssite voor pers en media vind je alle actualiteiten, persberichten en dossiers over de Hartstichting.

> Lees het laatste nieuws