Hartstichting.nl wordt geladen

Heftig telefoontje

“Ik word de beste kok van Nederland”, belooft Dennis Huwaë op zijn 15e aan zijn vader als hij begint aan de opleiding Consumptieve Techniek. Nog maar net begonnen aan de opleiding, kreeg hij een telefoontje van zijn oom. Op de familiedag had mijn vader een hartstilstand gekregen tijdens een spelletje badminton. Er is geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat heeft hem niet kunnen redden. Hij werd 40 jaar.”

Belofte waarmaken aan mijn vader

Dennis en zijn zusje moesten na het overlijden van hun vader snel zelfstandig worden. Het is nu 20 jaar geleden, maar pas sinds kort kan hij er over praten. “Mijn vader heeft me opgevoed vanuit het standpunt ‘een man een man, een woord een woord’. Ik voelde heel sterk dat ik mijn belofte aan hem moest waarmaken.” De sterrenchef werkte hiervoor vaak bijna de klok rond. Alles moest kloppen. “Eigenlijk niet vol te houden. Op mijn 30e verjaardag zei één van mijn ooms ‘nu is het genoeg, je hebt je vader al lang laten zien dat je het kunt, je moet nu je eigen leven gaan leiden’. Dat is het moment geweest dat ik iets voor mezelf wilde beginnen.”

Leven vanuit het hart

Alles wat Dennis doet, doet hij vanuit zijn hart. “Dingen moeten goed voelen, ik wil ergens blij van worden. Daar wil ik anderen in meenemen. Ik ben heel zorgzaam, voor mijn vrouw en kinderen, mijn moeder, mijn opa en oma. Ik ben een familiemens.” Dat familiegevoel heeft Dennis ook in zijn werk. Met zijn team wil hij zijn gasten een belevenis geven. “Een mooi opgemaakt bord, goede gerechten, maar ook een sfeervolle plek, goede kleding, fijne muziek en vernieuwend zijn. Die perfectie, zo ben ik, dat gaat er niet meer uit. Het is onderdeel van mijn DNA.”

Gezond leven en elk jaar check

Door wat er met Dennis’ vader is gebeurd, let hij zelf op zijn gezondheid. Hij traint dagelijks en loopt lange afstanden hard. “Elk jaar laat ik een check-up doen, zoals cholesterol prikken en bloeddruk meten. Ik ben dan altijd weer zenuwachtig voor de uitslag, maar ik vind het fijn dat er naar gekeken wordt.”

Bijdragen aan een goed doel

“Toen ik benaderd werd om mee te doen aan het Harten Diner voor de Hartstichting, heb gelijk ja gezegd. Elk jaar doe ik 2 keer iets voor een goed doel. Ik vind het belangrijk dat mensen voor elkaar zorgen.” Vorig jaar kookte Dennis rond kerst een verrassingsdiner voor thuis, samengesteld door 6 chef-koks. Dit jaar doet hij mee met het Harten Diner in de Grote Kerk, samen met andere chef-koks.

• Welke koks doen nog meer mee aan het Harten Diner?

Naast chef-kok Dennis Huwaë van Daalder Culinair doen ook deze 5 koks mee:

• Erik van Loo** (Parkheuvel)
    • Edwin Vinke** (De Kromme Watergang)
    • Jermain de Rozario* (De Rozario)
    • Raoul Meuwese (Bridges & Oriole garden bistro)
    • Bas Hoog (Gallery61)

Harten Diner

• Culinair genieten: 6 chef-koks met 6 Michelinsterren
  • Optredens: Lucas Hamming, Maaike Ouboter en Berget Lewis
  • Presentatie: Dennis Weening
  • Locatie: Grote Kerk in het hart van Den Haag
  • Datum: Donderdag 7 oktober 2021van 18.00 tot 23.00 uur

Meer info en reserveren

Deelnemers Hartendiner Hartstichting

In actie voor de Hartstichting

• Man met kind op schouders

Help mee

• Vader en zoon wandeltocht

Sportieve events van de hartstichting

Voor pers en media

Op de speciale nieuwssite voor pers en media vind je alle actualiteiten, persberichten en dossiers over de Hartstichting.