Hartstichting.nl wordt geladen

Als één van de eerste cardiologen specialiseerde zij zich in hartklachten bij vrouwen. In 2003 startte ze als eerste in Nederland een cardiologisch spreekuur voor vrouwen. In 2012 werd ze de eerste Nederlandse hoogleraar cardiologie voor vrouwen, aan het Radboudumc. Ze ontving meerdere prijzen en onderscheidingen als erkenning voor haar werk.

Dankzij haar inspanningen groeide de aandacht voor hartziekten bij vrouwen, bij de Nederlandse bevolking én bij artsen. Dat veel wetenschappers zich vandaag de dag bezighouden met hart- en vaatziekten bij vrouwen en met man-vrouwverschillen, is mede aan haar te danken. De Hartstichting is haar zeer erkentelijk hiervoor.
 

Haar inspanningen voor een betere gezondheidszorg voor vrouwen zal Angela Maas ook na haar pensioen voortzetten. Ook blijft ze betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen, onder andere bij een groot landelijk onderzoek dat de Hartstichting steunt.

Voor pers en media

Op de speciale nieuwssite voor pers en media vind je alle actualiteiten, persberichten en dossiers over de Hartstichting.