Blog: stop met kindermarketing ongezonde voeding

Gepubliceerd op: 25 augustus 2016
Laatst gewijzigd op: 03 november 2017

Verpakkingen van ongezond eten en drinken worden eindelijk minder aantrekkelijk voor kinderen. Het Bestuur van Stichting Ik Kies Bewust verbiedt kindermarketing op voedingsmiddelen met het Vinkje met de blauwe cirkel.

Verbod kindermarketing op producten met blauwe Vinkje

Het blauwe Vinkje is voor producten die je niet te vaak zou moeten eten of drinken zoals frisdrank, chips, koekjes en ijs. Volgens Carolien Martens, Relatiemanager Public Affairs bij de Hartstichting, is het verbieden van kindermarketing op deze producten een mooie stap in de goede richting.

Toch vraagt ze zich af hoe fabrikanten hier in de praktijk mee om zullen gaan.

• Wat gaat er af: Vinkje of kindermarketing?
  • Wat doen de fabrikanten met hun producten die te ongezond zijn voor het blauwe Vinkje maar wel kindermarketingelementen bevatten?

Oproep aan voedingsindustrie

Carolien Martens doet een oproep aan alle leveranciers: Wie doet er mee en stopt met de kindermarketing van ongezonde voedingsmiddelen?

Lees haar blog: Frisdrank, chips, koekjes en ijs: wie stopt met verpakking als kinderlokker?

Hartstichting en stoppen kindermarketing

De Hartstichting is partner van de Alliantie Stop kindermarketing ongezonde voeding. De Alliantie wil dat er strengere regels komen voor marketing van ongezonde producten gericht op kinderen onder de 13.

> Meer over de alliantie