1000e BuurtAED-actie van start

Gepubliceerd op: 26 oktober 2018
Laatst gewijzigd op: 11 januari 2019
1000e BuurtAED-actie van start

In Rotterdam is afgelopen week de 1000ste BuurtAED-actie van start gegaan. Esther van Horne uit Rotterdam-Noord nam daar het initiatief om haar buurt hartveiliger te maken.

Esther, verloskundige:

"Ik weet hoe belangrijk het is om iemand snel te reanimeren. Op televisie ging het laatst over AED’s en toen dacht ik: laat ik even checken waar er een hier in de buurt hangt. Op de site van de Hartstichting zag ik dat die er niet is. Ik dacht meteen: ik start een actie, want ik weet hoe belangrijk het is dat je snel kan handelen als iemand onwel wordt, en daarbij is een AED onmisbaar. Hopelijk denken mijn buren er hetzelfde over!”

> Is er een AED in jouw buurt? Doe de AED-check

Direct reanimeren met AED van levensbelang

Elke week worden gemiddeld 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dat gebeurt in 70% van de gevallen thuis en onverwachts. De kans op overleving is groter als er snel hulp komt, omstanders direct starten met reanimeren en binnen zes minuten een AED wordt ingezet.

Te weinig AED's

AED's zijn niet altijd in de buurt of toegankelijk. Veel apparaten hangen op plekken die niet 24/7 bereikbaar zijn; in gebouwen die ’s avonds of in het weekend gesloten zijn.

Marianne Spoelstra, Hartstichting:

“Sinds de start van ons platform in maart namen ruim 1000 buurtbewoners het initiatief om een actie in de buurt te starten. Ze beseffen dat je met snelle hulp en de inzet van een AED het leven van een buurtbewoner kunt redden.”

Samen geld inzamelen voor een AED

Met BuurtAED maken buurtbewoners samen hun buurt veiliger. BuurtAED is een initiatief van Philips en de Hartstichting, waarbij Philips een aantrekkelijk deel van het aankoopbedrag voor zijn rekening neemt.

Wil jij ook een AED in jouw buurt?

Start nu een actie

Lees meer over AED's

Koop een AED

Jacomijn

Jacomijn: “Eindelijk een AED dichtbij huis”

Zamel met jouw buren geld in voor een BuurtAED

Voor pers en media

Op de speciale nieuwssite voor pers en media vind je alle actualiteiten, persberichten en dossiers over de Hartstichting.

> Lees het laatste nieuws