Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

"Mijn buurvrouw leeft nog door snelle inzet van onze AED"

"Mijn buurvrouw leeft nog door snelle inzet AED"

"Mijn buurvrouw leeft nog door snelle inzet AED"

Nog geen jaar geleden besloot Kees-Jan samen met de buren een AED aan te schaffen. Nooit hadden ze gedacht dat deze BuurtAED al zo snel een levensreddende rol zou spelen voor een van hun buren.

Een oproep in de nacht

“Midden in de nacht werd ik wakker door een reanimatie-oproep van de app van HartslagNu. 'Een reanimatie-oproep!' riep ik tegen mijn vrouw en sprong zonder aarzelen uit bed. Zo snel als ik kon trok ik mijn kleren aan en rende naar onze BuurtAED. Daarna haastte ik me naar het adres van het slachtoffer.”

Sneller dan de ambulance

“Ik kwam samen met een andere burgerhulpverlener en de politie ter plaatse. Het ging om een vrouw van rond de 64 jaar. Haar man had 112 gebeld en probeerde haar al te reanimeren. Samen namen we het van hem over en gebruikten we onze eigen AED. We hadden al 2 schokken gegeven, toen de ambulance kwam."

Emotioneel moment

"Terwijl de ambulancemedewerkers medicatie toedienden bleven wij reanimeren. En opeens hoorden we ze zeggen: ‘stop maar, volgens mij hebben we hartslag’. Het horen van die woorden was echt geweldig, een emotioneel moment. Daarna hebben we geholpen haar naar de ambulance te brengen."

Bericht van haar echtgenoot

“Die nacht kon ik niet meer slapen. Ik had vroege dienst, dus ik reed gelijk door naar mijn werk. Daar kon ik het van me af praten. Ook deelde ik het verhaal op mijn LinkedIn. En wat denk je: 2 dagen later reageerde de echtgenoot van de vrouw op mijn berichtje. Het kippenvel stond op mijn armen.”

Bijzondere ervaring

“Hij liet weten dat ze ontwaakt was uit de kunstmatige coma en dat het goed ging met haar. Dat bericht raakte me diep, ik was in de zevende hemel. Tijdens mijn loopbaan heb ik heel wat reanimaties meegemaakt die niet goed afliepen. Dus dit was echt een bijzondere ervaring, en ook nog eens met onze BuurtAED.”

Een leven gered met onze AED

“Onze BuurtAED hangt er sinds januari 2019. Ik las erover op social media en polste het idee bij de buren. Die waren zo enthousiast dat ik meteen aan de slag ging. Binnen 2,5 week hadden we met 35 buren het geld voor de AED bij elkaar gebracht. Dat ik hem al zo snel kon gebruiken, en met succes, bewijst hoe nuttig hij is. We hebben er al écht een leven mee gered.”

Wat kun je zelf doen?