Slim schenken met belastingvoordeel

Periodieke gift met belastingvoordeel

Schenken aan de Hartstichting met belastingvoordeel: leuk voor jou en goed voor de samenleving. Bereken op deze pagina direct jouw voordeel!

Hoe werkt periodiek schenken?

Een periodieke gift is een donatie van een vast bedrag aan een goed doel (ANBI), zoals de Hartstichting.  Je krijgt jaarlijks een deel van je periodieke gift terug van de Belastingdienst.

Vergroot je impact met hetzelfde bedrag

Stap 1: kies jouw bedrag.
Bedenk hoeveel je jaarlijks of maandelijks aan de Hartstichting wilt geven.

Stap 2: bereken je belastingvoordeel.
Bereken hieronder hoeveel belastingvoordeel je ontvangt. Je kunt dit voordeel zelf houden óf toevoegen aan je donatie (geheel of gedeeltelijk).

Stap 3: steun meer onderzoek.
Leg het bedrag vast in de schenkingsovereenkomst. Zo steun je voor hetzelfde nettobedrag meer onderzoek.

Bereken direct je belastingvoordeel

Interessant voor jou? Met de handige tool bereken je snel wat jij terug kunt krijgen van de belasting.

Goed om te weten: de gegevens die je invoert om je belastingvoordeel te berekenen worden niet door de Hartstichting opgeslagen.

Alle belangrijke informatie op een rij

• Kies voor een periodieke schenking van minimaal 5 jaar.
  • ​Je krijgt elk jaar een deel van het bedrag terug via de Belastingdienst.
  • Zo kun je méér onderzoek steunen voor hetzelfde geld.
  • Een notariële akte is niet meer verplicht, je legt de gift eenvoudig vast via een schriftelijke overeenkomst.

Download de schenkingsovereenkomst

Een periodieke gift leg je vast via een schriftelijke overeenkomst. Dit is eenvoudig zelf te regelen in 5 stappen:

1. Download dan onze schenkingsovereenkomst.

2. Lees de toelichting periodieke schenking.

3. Vul het formulier (digitaal) in.

4. Stuur dit op naar: de Hartstichting - antwoordnummer 300 - 2501 VB Den Haag

5. Je ontvangt een exemplaar retour.

Je kunt een periodieke schenking ook vastleggen via een notariële akte bij de notaris.

Heb je hulp nodig met het invullen?

Of wil je meer weten over periodiek schenken? Wij helpen jou graag!

Telefoonnummer: 070-315 56 67
E-mail: bestandsbeheer@hartstichting.nl