Hart & Vaten

De Hartstichting geeft voorlichting over hart- en vaatziekten, medisch onderzoek en behandelingen.

Hart- en vaatziekten

Er zijn zijn veel soorten hart- en vaatziekten. Lees hoe de verschillende aandoeningen ontstaan, welke symptomen erbij horen en hoe ze te behandelen zijn.

Hartritmestoornissen

Er zijn veel soorten hartritmestoornissen. Het hart kan te snel, te langzaam of onregelmatig slaan.

Verhaal met een hart

Frits

Wat ik allemaal heb gehad? Meerdere TIA's, verstopte kransslagaders en een lekkende hartklep.

Risicofactoren

Roken, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes, stress en weinig bewegen zijn belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Behandeling en operatie

Veel hart- en vaatziekten zijn tegenwoordig te behandelen. Wat gebeurt er als u bij een arts of cardioloog terecht komt?

Medisch onderzoek

Voor het stellen van de de diagnose bij hart- en vaatziekten is medisch onderzoek nodig.

Verhaal met een hart

Annelies

Veel familieleden hebben een hartspierziekte. Ikzelf en mijn jongste zoon ook.

Werking hart en vaten

Het hart is een pomp die via de bloedvaten het lichaam van bouwstoffen en zuurstof voorziet. Hoe gaat dit in zijn werk?

Feiten & cijfers

Hart- en vaatziekten in Nederland

Elke dag

> 100

mensen overlijden aan een hart- of vaatziekte in Nederland

Elke dag

mensen opgenomen in het ziekenhuis met een hart- of vaatziekte

Meer dan

1 miljoen

hart- en vaatpatiënten in Nederland

Patiëntenbelangen

De Hartstichting vindt het belangrijk dat de patiënten met hart- en vaatziekten zich organiseren en hun stem laten horen. De Hart&Vaatgroep is partner van de Hartstichting.