Hart- en vaatziekten

Wilt u meer weten over hart- en vaatziekten, symptomen en behandelingen? Lees de artikelen over de meest voorkomende aandoeningen.

Vrouwen en hart- en vaatziekten

Wist u dat de signalen van hart- en vaatziekten bij vrouwen soms anders zijn dan bij mannen?

Frits

Wat ik allemaal heb gehad? Meerdere TIA's, verstopte kransslagaders en een lekkende hartklep.

Risicofactoren

Roken, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes, stress en weinig bewegen zijn belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Behandeling en operatie

Veel hart- en vaatziekten zijn tegenwoordig te behandelen. Wat gebeurt er als u bij een arts of cardioloog terecht komt?

Medisch onderzoek

Voor het stellen van de de diagnose bij hart- en vaatziekten is medisch onderzoek nodig.

Annelies

Veel familieleden hebben een hartspierziekte. Ikzelf en mijn jongste zoon ook.

Werking hart en vaten

Het hart is een pomp die via de bloedvaten het lichaam van bouwstoffen en zuurstof voorziet. Hoe gaat dit in zijn werk?

Feiten & cijfers

Hart- en vaatziekten in Nederland

Elke dag

mensen krijgen een hartinfarct in Nederland

Elke dag

mensen opgenomen in het ziekenhuis met een hart- of vaatziekte

Meer dan

1 miljoen

hart- en vaatpatiƫnten in Nederland

Patiƫntenbelangen

De Hartstichting vindt het belangrijk dat de patiënten met hart- en vaatziekten zich organiseren en hun stem laten horen. De Hart&Vaatgroep is partner van de Hartstichting.

Richard, vader van Bo

We hopen op een onbezorgde jeugd en een zonnige toekomst voor Bo.