Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.

Mijn Gids?

Klik nu hier om deze pagina
    in je Gids te bewaren.

Wanneer de elektrische prikkel verkeerd, te langzaam of te snel door het hart loopt, ontstaat een ritmestoornis. Onderzoek is nodig om te weten waar een ritmestoornis in het hart begint en wat voor ritmestoornis het precies is.

Als een arts vermoedt dat je klachten te maken hebben met je hartritme, dan zijn er meerdere onderzoeken om dit verder uit te zoeken.

Hartfilmpje (ECG)

Als je hartritme altijd afwijkt van normaal, is dit te zien op een hartfilmpje (ECG).

> Meer over hartfilmpje

ECG - hartfilmpje

Hartritme monitoren

Als je maar af  en toe last hebt van  bijvoorbeeld een hoge hartslag of hartoverslagen, dan is dit  niet altijd te zien op het hartfilmpje. Je arts kan dan voorstellen om thuis je hartritme te meten met een apparaatje. Dit noemen ze ook wel het monitoren van je hartritme.

Onderzoeken die mogelijk zijn:

Vragen over ritmestoornissen?

• Chat met een voorlichter via het groene balkje: ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur
    • Bel met een voorlichter: 0900 3000 300: ma t/m vrij van 9.00 - 13.00 uur

Een Tikkie voor het hartritme

Heeft de informatie over het hartritme je geholpen? Of heb je een goed chatgesprek gehad met een voorlichter? Steun ons dan met 2 euro via Tikkie.

> Ja, ik geef nu 2 euro

Meer onderzoeken

Als de arts een ritmestoornis vermoedt, zijn soms ook nog andere onderzoeken nodig:

Ritmestoornissen behandelen

Behandelen van een hartritmestoornis hoeft niet altijd. Sommige ritmestoornissen zijn onschuldig. De arts geeft na zorgvuldig onderzoek advies of een behandeling nodig en mogelijk is.

> Meer over behandeling van ritmestoornissen

Meer in de Gids Hartritme
    • Wat is een ritmestoornis?

• Soorten ritmestoornissen

• Diagnose

• Behandeling

• Leven met ritmestoornissen

Nieuwsbrief Hartstichting

Meld je aan en ontvang het laatste nieuws over onderzoek en de activiteiten van de Hartstichting.

;