Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Het opereren van een aneurysma is een grote ingreep. Bespreek de keuze voor een bepaald ziekenhuis of de specialist met jouw behandelend arts. Hij of zij heeft ervaring met specialisten en ziekenhuizen in de omgeving.

Richtlijnen voor de behandeling

Er zijn richtlijnen voor het behandelen van een aneurysma. Daarin staat wat in welke situatie de beste behandeling is. Zo werken alle artsen op dezelfde manier. 

Een arts kan van de richtlijn afwijken als dat voor jouw specifieke situatie beter is.

Vraag je arts om uitleg

Begrijp je niet waarom je een bepaalde behandeling krijgt of zie je er tegen op? Bespreek dit altijd met je arts. Zo krijg je uitleg over de keuze voor de behandeling en hoor je of er andere mogelijkheden zijn.

Zelf ziekenhuizen vergelijken

Om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van vaatzorg in ziekenhuizen, ontwikkelde Harteraad het Vaatkeurmerk. Dat keurmerk geeft informatie over de behandeling van het aneurysma. Bijvoorbeeld hoe vaak een bepaalde operatie wordt uitgevoerd per ziekenhuis.

Wil je zelf ziekenhuizen vergelijken?

  • Vul je woonplaats in
  • Kies bij aandoening voor ‘AAA’ (dat staat voor ‘aneurysma van de aorta abdominalis’)
  • Selecteer de ziekenhuizen die je wilt vergelijken en klik bovenaan op ‘vergelijk ziekenhuizen’. De ziekenhuizen zie je dan naast elkaar.
  • Klik aan de linkerkant onder algemene informatie op ‘aneurysma’ en je ziet de informatie die per ziekenhuis beschikbaar is.

> Zoek en vergelijk ziekenhuizen via Harteraad 

Vragen of zorgen over hart- of vaatziekten?

Chat of bel gerust met een van onze voorlichters.

Lees meer

Meer over behandelopties
  • Behandeling aneurysma

  • Ziekenhuis kiezen

;