Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Je hebt een herseninfarct gehad. Je kan overal geweest zijn toen het je plotseling overviel. Waarschijnlijk waren de signalen duidelijk. Hulpdiensten werden ingeschakeld en je werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar stelde een arts de diagnose en een behandeling volgde. Alles ging razendsnel. Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd?

Signalen van een herseninfarct

Bij een herseninfarct ontstaan plotseling uitvalsverschijnselen. De meest voorkomende zijn een scheve mond, verwarde spraak of lamme arm. De verschijnselen zijn afhankelijk van het deel van de hersenen dat getroffen is. Dat kan dus voor iedereen anders zijn.

Onthoud: Mond, spraak, arm. Beroerte-alarm! Bel direct 112.

Herseninfarct vaststellen

Bij uitvalsverschijnselen kan er sprake zijn van een herseninfarct of een hersenbloeding. De signalen hiervan zijn gelijk. Toen je in het ziekenhuis kwam, heeft de neuroloog daarom direct een CT-scan van jouw hersenen laten maken. Ook kan er een MRI-scan gemaakt zijn.

Vragen over beroerte?

  • Chat via de chatknop onder in beeld (10.00 tot 16.30 uur)
  • Bel met een voorlichter: 0900 3000 300 (9.00 - 13.00 uur)

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag 

Herseninfarct behandelen

Na het vaststellen van een herseninfarct, wordt je bloeddruk gemeten en je bloed onderzocht. Zo bepalen artsen of trombolyse mogelijk is. Trombolyse is het oplossen van het bloedstolsel met medicijnen. Soms is er ook een andere behandeling mogelijk om het stolsel te verwijderen.

> Meer over behandeling van een herseninfarct

Mijn risico

Waarom is het jou overkomen? Dat is een lastige vraag. Sommige mensen lopen een groter risico dan anderen. Het is nu nog niet goed mogelijk om dit goed te voorspellen. 

> Meer over de oorzaken van een herseninfarct

TIA

Soms gaat aan een herseninfarct een TIA vooraf. Dit kan een waarschuwingsteken zijn. Je risico op een herseninfarct is dan verhoogd. Er is dan behandeling nodig om de kans op een herseninfarct te verlagen.

> Meer over TIA

Gratis beroerte-alarmpakket

Bestel het gratis alarmpakket en onthoud de 3 meest voorkomende signalen van een beroerte.

Ja, ik wil het pakket
Meer in de Gids Herseninfarct
  • Wat is je overkomen?

  • Oorzaken herseninfarct

  • Behandeling herseninfarct

  • Kans op herhaling

  • Leven weer oppakken

;