Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Volkorenpasta met kokkels

Volkorenpasta met kokkels

Volkorenpasta met kokkels

Kook zelf de sterren van de hemel met dit visgerecht van chef-kok Edwin Vinke! Edwin is chef-kok bij restaurant de Kromme Watergang, dat maar liefst 2 Michelinsterren heeft. Hoe leuk is het om zelf eens zo'n toprecept te maken?

Ingrediënten (4 personen)

Voor de kokkels met saus

  • 1 kilo kokkels
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • ½ rood pepertje
  • ½ bosje lavas
  • ½ bosje bieslook 

Voor het zelf maken van de pasta

  • 400 gram volkorenmeel
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • scheutje olijfolie

Tip! Je kunt ook 400 gram volkorenpasta nemen en bereiden zoals op de verpakking staat.

Bereiding

Pasta zelf maken

  • Doe voor het pastadeeg het volkorenmeel met het zout in de keukenmachine.
  • Voeg de eieren een voor een toe.
  • Voeg op het laatst een scheutje olijfolie toe
  • Kneed er een flexibel deeg van.
  • Laat dit even een paar uur rusten. 
  • Maak er pasta van met een pastamachine.

Bewaartip van chef-kok Edwin Vinke:

"Dit is een recept voor een man of 4. Maar je kunt eventueel meer maken. Draai het deeg dan door de pastamachine en hang het op aan een bezemsteel om te drogen voor de volgende keer."

Bereiding gerecht

  • Snijd de knoflook, sjalotjes en de kruiden fijn.
  • Zet een pan op met ruim water, wat zout en een goeie scheut olijfolie en kook hierin de pasta beetgaar.
  • Fruit de de sjalotjes, het pepertje en de knoflook in wat olie. 
  • Voeg de kokkels toe en giet er een scheutje witte wijn bij.
  • Doe er een deksel op en kook de kokkels kort gaar tot ze net open staan.   
  • Giet het kookvocht van de kokkels in een steelpannetje.
  • Voeg de kruiden en de kokosmelk toe. 
  • Doe de pasta in een groot diep bord, breng daar de kokkels op en giet de saus er rijkelijk over. 
Over Edwin Vinke

Over Edwin Vinke

De Zeeuwse chef-kok Edwin Vinke behoort tot de top van Nederland. Hij runt samen met zijn vrouw restaurant de Kromme Watergang in Zeeuws-Vlaanderen. Het succesvolle restaurant met 2 Michelinsterren staat bekend om de heerlijke visgerechten en groenten uit eigen moestuin. Edwin: "Plezier, passie en perfectie vormen de basis van onze keuken."

Edwin Vinke is één van de topchefs die meedoet aan het Harten Diner op 7 oktober. Hier krijg je de unieke kans om creaties van diverse chef-koks op één avond te proeven!-

Meer over Harten Diner
Win een heerlijke lunch

Win een heerlijke lunch

  • Speel eenmalig mee met de Hartstichting Loterij.
  • Maak kans op vele hartgezonde prijzen, zoals een cadeaukaart van Bagels & Beans.
  • En het leuke is: winnen doen we samen! Door mee te doen steun je ons onderzoek.
Koop een lot

Bekijk meer hoofdgerechten

Quinoa met zomergroenten en avocado

Quinoa met zomergroenten en avocado

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.