Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Volkorenpasta met kokkels

Volkorenpasta met kokkels

Volkorenpasta met kokkels

Dit pastagerecht met kokkels komt van chefkok Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang.  Hoe leuk is het om zelf eens dit heerlijke visgerecht te maken!

Ingrediënten (4 personen)

Voor de kokkels met saus

  • 1 kilo kokkels
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • ½ rood pepertje
  • ½ bosje lavas
  • ½ bosje bieslook 

Voor het zelf maken van de pasta

  • 400 gram volkorenmeel
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • scheutje olijfolie

Tip! Je kunt ook 400 gram volkorenpasta nemen en bereiden zoals op de verpakking staat.

Bereiding

Pasta zelf maken

  • Doe voor het pastadeeg het volkorenmeel met het zout in de keukenmachine.
  • Voeg de eieren een voor een toe.
  • Voeg op het laatst een scheutje olijfolie toe
  • Kneed er een flexibel deeg van.
  • Laat dit even een paar uur rusten. 
  • Maak er pasta van met een pastamachine.

Bewaartip van chefkok Edwin Vinke:

"Dit is een recept voor een man of 4. Maar je kunt eventueel meer maken. Draai het deeg dan door de pastamachine en hang het op aan een bezemsteel om te drogen voor de volgende keer."

Bereiding gerecht

  • Snijd de knoflook, sjalotjes en de kruiden fijn.
  • Zet een pan op met ruim water, wat zout en een goeie scheut olijfolie en kook hierin de pasta beetgaar.
  • Fruit de de sjalotjes, het pepertje en de knoflook in wat olie. 
  • Voeg de kokkels toe en giet er een scheutje witte wijn bij.
  • Doe er een deksel op en kook de kokkels kort gaar tot ze net open staan.   
  • Giet het kookvocht van de kokkels in een steelpannetje.
  • Voeg de kruiden en de kokosmelk toe. 
  • Doe de pasta in een groot diep bord, breng daar de kokkels op en giet de saus er rijkelijk over. 
Over Edwin Vinke

Over Edwin Vinke

De Zeeuwse chefkok Edwin Vinke behoort tot de top van Nederland. Hij runt samen met zijn vrouw restaurant de Kromme Watergang in Zeeuws-Vlaanderen. Het succesvolle restaurant met 2 Michelinsterren staat bekend om de heerlijke visgerechten en groenten uit eigen moestuin. Edwin: "Plezier, passie en perfectie vormen de basis van onze keuken."

Edwin Vinke is één van de topchefs die meedoet aan het Harten Diner op 7 oktober. Hier krijg je de unieke kans om creaties van diverse chefkoks op één avond te proeven!

Meer over Harten Diner

Maak nu kans op een Fitbit!

Vraag ons gratis wandelmagazine aan en maak nu tijdelijk kans op een Fitbit-sporthorloge.
 
Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Gevulde paprika met couscous en ricotta

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Couscous met appel en walnoten

Couscous met appel en walnoten

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.