Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Rundvleescurry met aubergine en wortel

Rundvleescurry met aubergine en wortel

Rundvleescurry met aubergine en wortel

Zoek je variatie voor een rijstmaaltijd? Probeer eens dit heerlijk gekruide rundvleesrecept met wortel en aubergine.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 uien
  • stukje gemberwortel
  • 400 gram runderlap
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 gedroogde pepertjes
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 winterwortels
  • 2 aubergines
  • 8 takjes koriander

Bereiding

  • Snijd de uien fijn.
  • Schil het stukje gember en snijd het in kleine stukjes.
  • Snijd het rundvlees in blokjes.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  • Fruit de uien met de gember.
  • Doe de kerrie en het komijnzaad erbij en fruit dit kort mee.
  • Giet 300 ml kokend water bij het vlees.
  • Verkruimel de pepertjes erover.
  • Stoof het vlees anderhalf uur met een deksel op de pan.
  • Kook de zilvervliesrijst.
  • Schil de wortels, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakjes.
  • Was de aubergines en snijd ze in blokjes.
  • Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de aubergine bruin.
  • Schep de aubergines en de wortel door het vlees en laat het gerecht nog 20 minuten stoven.
  • Was de koriander en knip de blaadjes klein. Strooi de koriander over het gerecht.

Vegetarische variant In plaats van stoofvlees kun je ook kiezen voor een curry met 400 gram tofu of 100 gram ongezouten noten. Dit gerecht kost je minder tijd, want je hoeft geen vlees te stoven. Volg verder het recept en laat ook dit gerecht zo'n 20 minuten stoven zodat de groenten gaar zijn en de kruiden goed ingetrokken zijn.

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Maaltijdsalade van couscous, paprika en geitenkaas

Couscous met appel en walnoten

Couscous met appel en walnoten

Couscous met appel en walnoten

Couscous met appel en walnoten

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.