Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Romige rijst met peren en honing

Romige rijst met peren

Romige rijst met peren

Maak dit verrassende nagerecht met rijst, peer, honing, walnoten, vanille en kaneel. Heerlijk romig, maar zonder het hoge vetpercentage.

Ingrediënten

  • 200 gram rondkorrelige zilvervliesrijst
  • 500 ml magere of halfvolle melk
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden
  • 2 eetlepels custardpoeder of maïzena
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 grote sappige en stevige peren
  • 4 eetlepels gehakte walnoten

Bereidingswijze

  • Schil de peren en snijd ze in de lengte in dikke plakken.
  • Doe de rijst, melk, suiker en 750 ml water in een pan.
  • Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Doe het stokje en de zaadjes in de pan.
  • Breng het mengsel aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Blijf af en toe roeren.
  • Klop de custardpoeder met twee eetlepels water.
  • Roer dit door het rijstmengsel en blijf roeren tot het mengsel kookt.
  • Laat het 2 minuten zachtjes koken tot het mengsel dikker wordt.
  • Neem de pan van het fornuis en dek de bovenkant af met plastic folie.
  • Verhit langzaam de honing met de kaneel in een ondiepe pan. Doe hierin (in porties) de plakjes peer en bak ze bij matige temperatuur tot ze bruin en iets zacht zijn. Haal de pan van het fornuis.
  • Verwijder het vanillestokje uit de pan met rijst en schep de romige rijst in kommen.
  • Zet de plakjes peer langs de rand van elke kom omhoog.
  • Bestrooi het toetje met walnoten.

Let op! Dit nagerecht valt buiten de Schijf van Vijf. Het is niet erg om af en toe producten buiten de Schijf van Vijf te eten. Doe dit alleen niet te vaak.

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer nagerechten

IJs met frambozen

IJs met frambozen

Custard met mango en granaatappel

Custard met mango en granaatappel

fruitsoep

fruitsoep

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.