Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Pikante vissoep met tomaat

Pikante vissoep met tomaat

Pikante vissoep met tomaat

Eet eens op een andere manier vis met deze pittige, goed gevulde soep. Met couscous, yoghurt, komijn, koriander en andere verse kruiden.

Ingrediënten

Voor 4 personen: 

  • ​1 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel allspice (of  ½ tl gemalen kaneel, ¼ tl gemalen kruidnagel, ¼ tl gemalen nootmuskaat)
  • 1 groene peper in dunne ringen
  • 1 blik tomaten in blokjes à 400 gram
  • 1 blik kikkererwten à 400 gram (zonder toegevoegd zout of suiker)
  • 1 liter visbouillon (met minder zout)
  • 500 gram stevige witvisfilets, zoals roodbaars, brasem, zeebaars of koolvis
  • 60 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • 2 eetlepels magere of halfvolle yoghurt
  • volkoren pitabrood of stokbrood

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui op matig vuur in 3 minuten zacht en goudgeel.
  • Voeg de specerijen en de peper toe en bak die in een minuut of 2 tot ze gaan geuren.
  • Voeg de tomaten, en visbouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat het 15 minuten op een laag vuur zacht koken.
  • Snijd de vis in grote stukken.
  • Voeg de vis en kikkererwten toe en kook het in 5 minuten net gaar. Haal de pan van het fornuis, voeg de couscous toe en doe de deksel op de pan. Laat de pan 10 minuten staan.
  • Doe de soep in een kom en garneer deze met een halve eetlepel yoghurt, peterselie en munt.
  • Lekker met een stukje volkoren stokbrood.

Tip! Vervang de couscous door volkoren pasta of zilvervliesrijst.

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer voorgerechten

Salade in een potje

Salade in een potje

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Gegrilde champignons

Gegrilde champignons

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.