Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Gepofte aardappel met een frisse yoghurtvulling is altijd goed als bijgerecht op een barbecue. Met sperzieboontjes en tofu is dit ook een heerlijke vegetarische maaltijd.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 grote aardappelen
  • 800 gram sperziebonen
  • 2 sjalotjes
  • paar takjes peterselie
  • 8 sprietjes bieslook
  • 2 kleine augurken
  • 2 theelepels mosterd
  • 10 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 300 gram gekruide tofublokjes
  • 4 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  • Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog. 
  • Prik met een vork enkele gaatjes in de aardappelen. Dit voorkomt dat de aardappelen barsten.

Bereiden op de barbecue

Laat de aardappelen ongeveer 5 minuten garen in de magnetron of kook ze 5 minuten. Vouw de folie dicht en leg ze ongeveer 20 minuten op de barbecue. Bij een open barbecue moet je ze af en toe omdraaien. 

Als ze niet voorgekookt zijn, dan is de bereidingstijd ongeveer 20 minuten langer. Bij een barbecue met deksel gaat de bereiding ook sneller.  

Bereiden in de magnetron

Leg de aardappelen op een bord in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6 tot 8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.

Saus en bijgerecht maken

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ongeveer 10 minuten gaar. Pel de sjalotjes en snijd ze heel fijn. Was de peterselie en de bieslook en knip het klein. Hak de augurken klein. Meng de sjalot, de peterselie, de bieslook, de augurk en de mosterd door de yoghurt.

Bak de tofublokjes in de margarine bruin. Maak met een vork het aardappelkruim wat los. Serveer de aardappelen met de kruidensaus, tofu en sperzieboontjes.

Tip! Ook andere sausjes zijn lekker bij gepofte aardappel, zoals guacamole of tzatziki.

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer bijgerechten

Smeersels voor op brood

Smeersels voor op brood

Salade in een potje

Salade in een potje

Linzensalade met geitenkaas

Linzensalade met geitenkaas

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.