Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Custard met mango en granaatappel

Custard met mango en granaatappel

Custard met mango en granaatappel

Zoek je inspiratie voor een nagerecht voor kerst? Met deze heerlijke custardpudding sluit je het kerstdiner pas echt feestelijk af.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 mango
  • 400 ml halfvolle melk
  • 4 dadels
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels maïzena
  • ½ granaatappel

Bereiding

  • Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes.
  • Pureer de dadels, een eetlepel mangoblokjes en de melk met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Doe het mengsel in een pannetje en houd een beetje achter.
  • Snijd een vanillestokje over de lengte in en voeg dit toe.
  • Breng de melk tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
  • Meng de maïzena met de achtergehouden koude melk tot een papje. Giet dit in de pan en blijf goed roeren. Zet het vuur uit zodra er een dikke custard ontstaat. Laat de custard afkoelen.
  • Haal de pitjes uit de granaatappel en bedek de bodem van een breed glas met mango en granaatappelpitjes.
  • Giet de custard erop en garneer met wat mango en granaatappel.

Tip! Gebruik de rest van de granaatappelpitjes in de yoghurt. Ook lekker op een geroosterde boterham met een beetje hüttenkäse.

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer nagerechten

Abrikozenmousse

Abrikozenmousse

IJs met frambozen

IJs met frambozen

fruitsoep

fruitsoep

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.