Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Bonenburgers met spinazie

Bonenburgers met muntdip

Bonenburgers met muntdip

Een dagje zonder vlees? Probeer deze vegaburgers van bonen met een heerlijke muntdip. De havermout maakt de burgers lekker krokant en zorgt voor extra vezels.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 grote blikken bruine bonen
  • 2 winterwortels
  • 4 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eieren
  • 8 eetlepels havermout
  • paprikapoeder
  • citroensap
  • 16 blaadjes munt
  • 1 komkommer
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1200 gram spinazie
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  • Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken.
  • Rasp de wortel grof en snijd de knoflook en uien klein.
  • Fruit de uien en knoflook en laat ze afkoelen.
  • Prak drie kwart van de bruine bonen en schep de overige hele bonen erdoor.
  • Klop het ei en meng dit met het ui-knoflookmengsel, 4 lepels geraspte wortel en de havermout door het bonenmengsel.
  • Maak het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en wat citroensap.
  • Vorm er 12 burgers van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
  • Bak de bonenburgers in circa 8 minuten heet en bruin.
  • Verwarm de olie in een wok en roerbak de rest van de uien.
  • Was de spinazie en laat deze uitlekken en voeg de spinazie daarna met de rest van de geraspte wortel toe en roerbak de groente
  • Maak op smaak met wat citroen.

Voor de muntdip:

  • Was de munt, knip de helft van de blaadjes in reepjes en wrijf de rest fijn.
  • Rasp de komkommer grof en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Meng de komkommer en de munt met wat peper door de yoghurt.

Vezelrijk! Dit gerecht bevat 25 gram vezels.

Bron: Voedingscentrum

Gratis receptenboekje voor jou

Vraag het Feel Good receptenboekje aan. Een online magazine met verrassende recepten en weetjes over gezond leven. 

Nu aanvragen

Bekijk meer hoofdgerechten

Kip met curry en rijst

Kip met curry en rijst

Quinoa met paprika en doperwten

Quinoa met paprika en doperwten

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Linzencake met kikkererwten en kastanjes

Bewaard!

Je hebt deze pagina bewaard in Mijn Gids.

Mijn Gids

Bewaar deze pagina in Mijn Gids , zodat je 'm later terug kunt lezen of kunt delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.