Pasta met zalm en walnotenpesto
Snel en gemakkelijk een héérlijk gezond gerecht op tafel? Dat gaat wel lukken met dit recept. Ontdek hier hoe je volkoren pasta met zalm en walnotenpesto maakt.

Goed om te weten
- Type gerecht: hoofdgerecht
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 15-30 minuten
Ingrediënten
Pasta zalm
- 400 gram verse volkoren pasta
- 300 gram zalm op huid
- Olijfolie
- Pan kokend water
Walnotenpesto
- 50 gram walnoten (alternatief: pecan noten of cashewnoot)
- 30 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels kappertjes
- 1 takje verse tijm
- Citroensap
- Peper
Bereiding
Maak de pesto klaar
Voor het maken van de pesto adviseren we om een chopper of een staafmixer met maatbeker te gebruiken. Snij de rucola grof voor en doe deze in de chopper. Voeg alle andere producten toe en pureer het geheel tot een pesto. Is de pesto te droog voeg dan een klein beetje olijfolie toe.
Bereid het pasta gerecht
Kook de pasta in een ruime pan “al dente”. Bak de zalm op de huid in een hete koekenpan, totdat de zalm goed gaar is. Giet de pasta af en mix de pesto door de pasta. Verdeel de pasta over 4 borden. Verwijder de huid van de zalm en verdeel de zalm over de borden.
Dit recept is ontwikkeld door Berrie Horstman.