Hartstichting.nl wordt geladen

Goed om te weten

  • Type gerecht: lunch/voorgerecht
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten paprika-tomatensoep

  • 1 gele paprika
  • 4 trostomaten
  • 1 kleine prei
  • Half bosje bladselderij
  • 1 Rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 600 ml water
  • 1 Kruidenbuiltje zonder zout
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Peper

Bereiding paprika-tomatensoep

Dit mooie soepje zit boordevol groenten en is ook nog zoutarm. Kijk, hier worden we blij van! Hieronder lees je hoe je deze paprika-tomatensoep kunt maken. 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats een vel bakpapier in een grote ovenschaal. Geen bakpapier in huis? Geen paniek, je kunt de ovenschaal ook invetten. In dit geval doe je een druppeltje olijfolie in de schaal en smeer je het uit met een keukenpapiertje of kwastje. 

Groenten roosteren

Snijd de groenten in grove stukken en voeg ze daarna samen in de grote ovenschaal. Voeg 5 eetlepels olie toe en een snufje peper. Meng alles goed door, zodat de olijfolie zich goed over de groente verspreidt. Leg vervolgens de takjes tijm op de groente. Is je oven inmiddels goed voorverwarmd? Zet dan de ovenschaal in de oven en zet je timer op 25 minuten. 

Bouillon maken

Breng ondertussen water aan de kook in een ruime soeppan en voeg een kruidenbuiltje toe. Laat de bouillon op een laag vuurtje koken. Snijd alvast de bladselderij en zet deze aan de kant. 
 

De laatste stappen

Haal de groenten uit de oven en verwijder de takjes tijm. Voeg de groenten voorzichtig toe aan het kokende water. Laat het geheel vervolgens 5 minuten koken Zet vervolgens het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. 

Ingrediënten pan con tomate

  • Volkoren (spelt)brood ongesneden
  • Tasty tomaten (6 middelgrote)
  • Knoflook 2 teentjes
  • 3 - 4 eetlepels olijfolie
  • Peper

Bereiding pan con tomate

Pan con tomate maken is niet alleen leuk, maar ook heel eenvoudig. Wist je dat je dit gerecht ook als voorgerecht of lunch kunt serveren? Hieronder kun je lezen hoe je het klaarmaakt. 

Het brood roosteren

Verwarm de oven voor op 140 graden of gebruik een broodrooster.

Snijd vier dikke plakken brood en smeer ze vervolgens in met olijfolie. Gebruik hiervoor een kwastje. Rooster het brood in de oven of broodrooster. Na ongeveer 2 minuten kun je de toast uit de oven/broodrooster halen. Let op: dit kan per apparaat verschillen.

Groenten 

Verwarm de oven vervolgens (weer) voor op 200 graden. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens de tomaten in hele kleine blokjes (dit heet brunoise snijden). Wrijf de geroosterde plakken brood in met een doorgesneden teen knoflook. Leg het brood op een ovenplaat en verdeel de tomatensalsa. Plaats het brood vervolgens 5 - 10 minuten in de oven. Voeg naar smaak grof gemalen peper toe.

Deze recepten zijn ontwikkeld door chef-kok Berrie Horstman

Bekijk hoe Berrie het gerecht maakt

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.