Hartstichting.nl wordt geladen

Goed om te weten

  • Type gerecht: ontbijt of nagerecht
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd : 15-30 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram havermout (deel boekweitmeel)
  • 2 goudreinette (raspen)
  • Mespunt kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3 - 4 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels olijfolie (trad.)
  • 200 gram fruit, bijv. aardbeien, blauwe bessen, rijpe mango
  • 50 gram Hüttenkäse
  • Munt

Bereiding van het beslag

Doe de havermout in een hoge kom en mix met de staafmixer de vlokken klein. Voeg de geraspte appel toe en pureer dit met de staafmixer. Voeg wat kaneel, het bakpoeder en de eieren toe en pureer kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan.

Bak de pannenkoekjes

Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan met een anti-aanbak bodem. Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk een beetje glad. Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en bruin. Bak de rest van het beslag.

Bereid het fruit

Was en snij indien nodig het fruit en laat het goed uitlekken.

Serveer en geniet

Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schep de Hüttenkäse en het fruit erop.

 

Dit recept is ontwikkeld door chef-kok Berrie Horstman

Bekijk hoe Berrie het gerecht maakt

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.