Havermoutpannenkoekjes met fruit en hüttenkäse
Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook gezond. Duik dus de keuken in en maak deze hartgezonde havermoutpannenkoeken.

Goed om te weten
- Type gerecht: ontbijt of nagerecht
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd : 15-30 minuten
Ingrediënten
- 75 gram havermout (deel boekweitmeel)
- 2 goudreinette (raspen)
- Mespunt kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 3 - 4 eetlepels halfvolle melk
- 2 eetlepels olijfolie (trad.)
- 200 gram fruit, bijv. aardbeien, blauwe bessen, rijpe mango
- 50 gram Hüttenkäse
- Munt
Bereiding van het beslag
Doe de havermout in een hoge kom en mix met de staafmixer de vlokken klein. Voeg de geraspte appel toe en pureer dit met de staafmixer. Voeg wat kaneel, het bakpoeder en de eieren toe en pureer kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan.
Bak de pannenkoekjes
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan met een anti-aanbak bodem. Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk een beetje glad. Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en bruin. Bak de rest van het beslag.
Bereid het fruit
Was en snij indien nodig het fruit en laat het goed uitlekken.
Serveer en geniet
Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schep de Hüttenkäse en het fruit erop.
Dit recept is ontwikkeld door chef-kok Berrie Horstman