Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 70 gram cacao
  • 2 losgeklopte eieren
  • 250 gram fijne suiker of appelmoes zonder toegevoegde suiker
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 1,5 theelepel olie of vloeibare margarine
  • 200 gram halfvolle yoghurt
  • 120 gram appelmoes zonder toegevoegde suiker
  • 200 gram frambozen (vers of bevroren)

Voor de garnering

  • een paar verse frambozen
  • een paar muntblaadjes 
  • ​​poedersuiker
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Het beslag

Zeef het volkorenmeel met het bakpoeder en de cacao in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Meng de eieren met de suiker, vanille-aroma, olie en (vanille)yoghurt met een garde door elkaar. Giet dit in het kuiltje in het meel. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag. Schep vervolgens de appelmoes en de frambozen erdoor.

Bakken

Vet een bakvorm in. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar en laat deze daarna 5 minuten afkoelen. Keer hem daarna om op een taartrooster. Laat de brownie afkoelen.

Serveren

Snijd de brownie in vierkante stukken. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker en wat amandelschaafsel. Garneer de brownies met verse frambozen en een paar muntblaadjes.