Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • ​25 gram fijngehakte pure chocolade
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel gelatinepoeder
  • 100 gram ricotta of hüttenkäse
  • 1 eiwit
  • 150 gram gemengd klein fruit (bijvoorbeeld verse of bevroren frambozen en bosbessen)

Bereiding

De chocolade

Doe de chocolade in een kom die tegen hitte kan. Plaats de kom op een pan met water dat tegen de kook aan zit. De kom mag het water niet raken. Roer de chocolade tot deze gesmolten is. Zet de kom apart, roer de cacaopoeder erdoor en laat het iets afkoelen.

De mousse

Doe gelatine met 30 milliliter water in een kleine pan. Roer dit bij lage temperatuur tot de gelatine is opgelost en het vocht helder is. Neem de pan van het fornuis en laat de inhoud iets afkoelen. Roer daarna de ricotta erdoor. 

Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Roer de chocolade en de gelatine door de ricotta en schep het eiwit voorzichtig door het mengsel. 

Serveren

Verdeel de mousse over 2 schaaltjes. Dek ze af en zet ze 1 uur in de koelkast om stevig te worden. Garneer de mousse voor het serveren met wat fruit.

Goed om te weten

Chocolade en cacao staan niet in de Schijf van Vijf. Eet deze producten daarom niet te veel of te vaak.