Chocolademousse met vers fruit
Zoet, romig en luchtig: een goede chocolademousse is een echte traktatie. Kan jij geen genoeg krijgen van chocola? Dan is deze variant een echte aanrader. Mét vers fruit voor een gezonde, frisse twist.
Ingrediënten
- 50 gram fijngehakte pure chocolade
- 30 gram cacaopoeder
- 2 theelepels gelatinepoeder
- 200 gram ricotta of hüttenkäse
- 2 eiwitten
- 300 gram gemengd klein fruit, bijvoorbeeld frambozen en bosbessen (vers of bevroren)
Bereiding
De chocolade
Doe de chocolade in een kom die tegen hitte kan. Plaats de kom op een pan met water dat tegen de kook aan zit. De kom mag het water niet raken. Roer de chocolade tot deze gesmolten is. Zet de kom apart, roer de cacaopoeder erdoor en laat het iets afkoelen.
De mousse
Doe gelatine met 60 milliliter water in een pannetje. Roer dit bij lage temperatuur tot de gelatine is opgelost en het vocht helder is. Neem de pan van het fornuis en laat de inhoud iets afkoelen. Roer dan de ricotta erdoor.
Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Roer de chocolade en de gelatine door de ricotta en schep het eiwit voorzichtig door het mengsel.
Serveren
Verdeel de mousse over 4 schaaltjes. Dek ze af en zet ze 1 uur in de koelkast om stevig te worden. Garneer de mousse voor het serveren met wat fruit.
Goed om te weten:
Chocolade en cacao staan niet in de Schijf van Vijf. Eet deze producten daarom niet te veel of te vaak.