Erwtensoep met makreel
Zin in een winterse soep? Probeer dan eens deze verrassende variant van erwtensoep.

Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 2 uien
- 1 knolselderij (300 gram)
- 1 wortel
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 kleine aardappels
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- 1200 gram diepvriesdoperwten
- 6 takjes bladselderij
- peper
- kerrie
- 300 gram gestoomde makreel
Bereiding
Aanbraden
Maak de groente schoon en snijd de uien in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortels in plakjes. Verhit de margarine en doe de groente in de pan. Strooi er wat kerrie over en fruit de groente een paar minuten. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Koken
Doe de blokjes aardappel samen met 300 ml water, het stukje bouillontablet en de doperwten bij de andere ingrediënten in de pan. Breng alles aan de kook en kook de soep 15 minuten. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer en breng op smaak met wat zout en peper.
Serveren
Was de selderij en knip in kleine stukjes. Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep. Garneer het geheel met wat selderij.
Tip!
Liever minder zout gebruiken? Maak zelf een bouillon door een bundeltje kruiden van bijvoorbeeld tijm mee te laten koken.
Bron: Voedingscentrum
Alsjeblieft, een gratis receptenboekje voor jou

Interessant voor jou
Pasta met zalm en walnotenpesto
Snel en gemakkelijk een heerlijk gezond gerecht op tafel? Dat gaat wel lukken met dit recept. Ontdek hier hoe je volkoren pasta met zalm en walnotenpesto maakt.Havermoutpannenkoekjes met fruit en hüttenkäse
Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook gezond. Duik dus de keuken in en maak deze hartgezonde havermoutpannenkoeken.Paprika-tomatensoep met pan con tomate
Dankzij dit snelle recept voor verse paprika-tomatensoep heb je binnen 30 minuten een heerlijke kom soep op tafel.