Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 4 personen: 

  • 2 uien
  • 1 knolselderij (300 gram)
  • 1 wortel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 kleine aardappels
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1200 gram diepvriesdoperwten
  • 6 takjes bladselderij
  • peper
  • kerrie
  • 300 gram gestoomde makreel

Bereiding

Aanbraden

Maak de groente schoon en snijd de uien in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortels in plakjes. Verhit de margarine en doe de groente in de pan. Strooi er wat kerrie over en fruit de groente een paar minuten. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.

Koken

Doe de blokjes aardappel samen met 300 ml water, het stukje bouillontablet en de doperwten bij de andere ingrediënten in de pan. Breng alles aan de kook en kook de soep 15 minuten. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer en breng op smaak met wat zout en peper. 

Serveren

Was de selderij en knip in kleine stukjes. Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep. Garneer het geheel met wat selderij.

Tip!

Liever minder zout gebruiken? Maak zelf een bouillon door een bundeltje kruiden van bijvoorbeeld tijm mee te laten koken.

Bron: Voedingscentrum

Alsjeblieft, een gratis receptenboekje voor jou

Vraag ons online magazine boordevol hartgezonde recepten aan.
pokebowl rijst en tofu