Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 1 scheutje halfvolle melk
  • 1 eetlepel olie

Overige benodigdheden

  • beslagkom
  • cakevorm of bakblik
  • staafmixer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. 

Maak het beslag

Doe de havermout in een maatbeker. Mix het met de staafmixer tot havermeel. Voeg hier de kaneel en het bakpoeder aan toe. Roer dit goed door elkaar. 

Doe de bananen, eieren en melk in een beslagkom. Pureer het geheel met de staafmixer. Voeg het havermoutmengsel toe aan het bananenmengsel en roer dit goed door elkaar.

Voeg hier de noten, pitten en gedroogde vruchten naar eigen smaak aan toe. Roer het beslag tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn.

Bakken maar

Vet een cakevorm of bakblik in met neutraal smakende olie. Giet het beslag erin. Bak het bananenbrood ongeveer 45-60 minuten in de voorverwarmde oven. Test of het brood gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als deze er schoon uitkomt, is het brood gaar.

Laat het bananenbrood afkoelen en snijd het in plakjes.

Tip!

Voeg ongezouten noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, rozijnen of gedroogd fruit toe voor de variatie.