Hartstichting.nl wordt geladen

1. Maak gebruik van meerdere trainingsschema’s

Met meerdere trainingsschema's wordt thuis sporten niet snel saai. Als je 2 tot 3 schema's afwisselt, houd je het leuk. Zorg ervoor dat in ieder schema meerdere spiergroepen aan bod komen. Dit kan bijvoorbeeld op de volgende manier: 

  • Bovenlichaam: 1 of 2 oefeningen  
  • Onderlichaam: 1 of 2 oefeningen 
  • Core: 1 of 2 oefeningen 
  • Cardio: 1 of 2 oefeningen 

Iedere week een ander schema

Wil je dat de trainingsschema's voor je worden gemaakt? Doe dan mee met ons 60 seconds beweegprogramma. Iedere week een nieuw schema op je beeldscherm. Van je computer of je telefoon, net als in een sportapp. Iedere week worden er verschillende spiergroepen behandeld.

Direct beginnen met sporten?

Doe mee met het 60 seconds beweegprogramma! Voor maar € 0,60 probeer je het 2 weken uit.
Barbara met en gewichtje

2. Kies voor sportoefeningen die je goed thuis kunt doen

Doe je fitness-oefeningen thuis? Daar heb je geen apparaten voor nodig. Maak handig gebruik van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht. Wat dacht je bijvoorbeeld van muurzitten? Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een muur. Je rug houd je recht tegen de muur en je benen maken een hoek van 90 graden. Alsof je zit dus. Heel goed voor je bovenbenen! 

Thuis-fitness: heel veel oefeningen 

Wil je je buikspieren aanpakken? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan fietsen in de lucht. Hierbij lig je op je rug met je handen achter je hoofd. Je hoofd houd je een stukje omhoog, zodat je je buikspieren voelt. En fietsen maar! Voor welke spiergroep je ook een oefening zoekt, er zijn heel veel oefeningen perfect voor thuis-fitness. 

3. Stel een realistisch doel

Met een doel voor ogen, groeit je motivatie. Maar zorg er wel voor dat je het doel niet te groot maakt. Bijvoorbeeld 2 kilo per maand afvallen in plaats van 15 kilo. Dit is realistisch én dichtbij. Je kunt dan dus al snel trots zijn op jezelf, wat je weer motivatie geeft voor je volgende doel. Thuis sporten wordt zo alleen maar leuker!

4. Maak gebruik van een fijne sportapp

Er zijn veel fijne sportapps die je richting geven tijdens het sporten. Met oefeningen, schema's én vaak ook met motiverende woorden.  

60 seconds beweegprogramma

Ons 60 seconds beweegprogramma werkt precies zo. Thuis sporten doe je dan 10 weken lang met sportmaatje Barbara de Loor. In video's laat ze je elke week andere oefeningen zien, die samen een weekschema vormen. Deze heb je op je telefoon altijd bij de hand, net als een sportapp dus.

5. Zoek een sportmaatje

Samen sporten is wel zo gezellig! Zo verklein je de kans dat je afhaakt omdat je geen tijd of zin hebt. En je kunt elkaar motiveren als de ander er even doorheen zit. 

Thuis sporten samen

6. Plan een vast tijdstip in

Thuis-fitness op een vast tijdstip, zorgt ervoor dat je het beter volhoudt. Staat er bijvoorbeeld sporten in je agenda op iedere dinsdag om 19.00 uur en zaterdag om 10.00? Dan houd je hier rekening mee. Je vergeet je sportafspraken niet snel en laat er ook niets tussenkomen. Zorg er wel voor dat je op dat tijdstip sowieso thuis bent. Dus niet dat je soms nét niet op tijd bent, omdat je tot later werkte. Daarmee vergroot je de kans dat je wel eens afhaakt. 

7. Beloon jezelf!

Doe jij fanatiek aan thuis-fitness en behaal je je doelen? Dan ben je natuurlijk trots op jezelf. Laat dat ook blijken. Verwen jezelf bijvoorbeeld met een leuke aankoop of een avondje naar de bioscoop. Een verwenmomentje waarbij het niet om eten draait in ieder geval. Want je bent juist zo goed bezig!