Gezond leven

Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Een gezond leefpatroon, de juiste voeding en voldoende beweging houden u en uw hart gezond.

Voeding

Gezonde voeding bestaat uit veel groenten en fruit en voldoende vezels. Kies voor weinig zout en suiker en ga voor producten met onverzadigde vetten.

Beweging

Voldoende bewegen houdt uw hart en uw bloedvaten in conditie en verlaagt de bloeddruk. Dat maakt de kans op hart- en vaatziekten en een beroerte kleiner.

Starten met hardlopen? Met het hardloopschema van de Hartstichting bouwt u uw hardloopactiviteiten langzaam op, waardoor u het hardlopen steeds langer volhoudt.

Risicofactoren

Niet iedereen loopt evenveel kans op het krijgen van een hart-of vaatziekte. Dit heeft te maken met risicofactoren. Die factoren bevorderen slagaderverkalking en daardoor de kans op een beroerte, angina pectoris of een hartinfarct.

Een gezond gewicht is belangrijk om hart- en vaatziekten te voorkomen. Bepaal met de BMI-meter van de Hartstichting of uw gewicht gezond is. We helpen u graag met een persoonlijk advies.