Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Hoe voelt u zich na de operatie?

Na de bypassoperatie bent u waarschijnlijk nog moe en heeft u pijn. Misschien wordt u beademd of ziet u nog wazig. Verschillende buisjes in uw lichaam zorgen voor de afvoer van wondvocht en urine.

Hoe verloopt het herstel thuis?

Het herstel na een bypassoperatie kost tijd. Klachten zoals vermoeidheid, pijn, verwardheid komen voor, net zo als emotionele uitbarstingen. U zult merken dat uw conditie verbetert en u steeds meer aankunt.

Wanneer neemt u contact op met een arts?

Klachten waarbij u een arts moet bellen zijn:

  • koorts
  • een operatiewond die rood, dik en pijnlijk wordt of waaruit vocht komt
  • snelle of onregelmatige hartslag
  • pijn op de borst zoals voor de operatie
  • meer kortademigheid
  • meer hoesten en het opgeven van slijm

Waarom is hartrevalidatie nodig?

Iedereen met een hartaandoening kan deelnemen aan hartrevalidatie. Hartrevalidatie gaat niet alleen maar over bewegen. Het is een programma waarbij u werkt aan uw herstel en uw conditie. Ook krijgt u informatie over medicatie. Verschillende specialisten helpen u daarbij.

Waarom is het belangrijk om uw medicijnen trouw in te nemen?

Voor uw gezondheid en de behandeling is het belangrijk om uw medicijnen volgens advies van de arts te gebruiken. U herstelt sneller en heeft minder kans op klachten. Bespreek bijwerkingen altijd met uw arts. Er bestaan verschillende hulpmiddelen om u te helpen uw medicijnen goed en op tijd in te nemen.

Hoe zorgt u er voor dat uw borstbeen goed herstelt?

Uw borstbeen is na de operatie gehecht met staaldraad. Het duurt ongeveer 6 weken voordat het borstbeen weer stevig is. Daarom mag u de eerste weken geen zwaar werk doen. Het is wel goed om in beweging te blijven en bijvoorbeeld te wandelen.